detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
11.03.2021 13:28
8 канал отримав попередження від Нацради
8 канал отримав попередження від Нацради
В ефірі мовника регулятор зафіксував відступ від вимог програмної концепції.

8 канал (ТОВ «Арс магна продакшн») отримав попередження Національної ради з питань телебачення та радіомовлення через недотримання вимог програмної концепції мовлення. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 11 березня.

Моніторинг Нацради зафіксував недотримання програмної концепції, зміну формату розважально-просвітницького з фільмопоказом на інформаційний з фільмпопоказом, а також порушення рекламного законодавства: 13 червня канал транслював 5 випусків телемагазинів сумарною тривалістю понад 4,5 години замість дозволених законом 3 годин.

Телекомпанія звертала увагу, що відхилення від програмної концепції відбулись через пандемію Covid-19. Телеканал звертався до регулятора щодо неможливості виконувати у всьому обсязі програмну концепцію через запровадженням карантинних обмежень, що унеможливило виконання ним умов ліцензії у частині жанрового розподілу. Нацрада дозволила це 8 каналу у вересні 2020 року.

Однак згадані порушення, за словами членів Нацради, були зафіксовані ще до звернення компанії. Саме тому регулятор прийняв рішення про винесення попередження.

Нагадаємо, у липні 2020 року Нацрада призначила перевірку 8 каналу.

 

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY