«Новинарня» просить про фінансову допомогу

«Новинарня» просить про фінансову допомогу

11 Січня 2021
1817
11 Січня 2021
13:25

«Новинарня» просить про фінансову допомогу

1817
Видання 8 січня 2021 року відсвяткувало своє п’ятиріччя.
«Новинарня» просить про фінансову допомогу
«Новинарня» просить про фінансову допомогу

Незалежне інтернет-видання «Новинарня» просить про фінансову допомогу. Кошти витратять на оренду віртуального сервера, гонорари, оплату роботи редакторів, технічної підтримки та відрядження. Про це повідомив засновник і головний редактор видання Дмитро Лиховій.

Він повідомив, що за грудень-січень «пробоїна» в бюджеті становить 48 тисяч гривень. «Якщо її не закрити – редакції доведеться жити в борг, а комусь із керівників (вгадайте, кому) – працювати на ентузіазмі чи приробітках на стороні», – пояснив пан Лиховій.

За його словами, першочергово видання хоче заплатити за оренду віртуального сервера, яка коштує 5690 гривень на пів року або 10 790 грн на рік.

Дмитро Лиховій також розповів, що основа бюджету «Новинарні» – це кошти з фандрайзингу, постійна підтримка з боку читачів. У 2020 році видання виграло три гранти – від Фонду розвитку ЗМІ посольства США, посольства Чехії та Українського культурного фонду.

Крім того, «Новинарня» 8 січня 2021 року відсвяткувала своє п’ятиріччя. Перша публікація вийшла на сайті видання 8 січня 2016 року. Пан Лиховій розповів, що за 5 років «Новинарня» опублікувала 47 800 матеріалів. «5 років – це, мабуть, багато. Особливо якщо врахувати, що жодні грошові мішки за нами як не стояли, так і не стоять, а заказуху й джинсу ми принципово не публікували і не публікуємо. Реклама якщо і є, то з позначками», – каже він.

Реквізити:

Монобанк

5375 4141 0996 5284

Приватбанк

5363 5423 0856 4211

Простий переказ 100 грн – за посиланням.

Стати патроном видання на сервісі Patreon можна тут.

Дмитро Лиховій нагадав, що за переказ 500 гривень видання дарує фірмові чашки, а за понад 1000 гривень – футболки «Новини України, що воює» або «Життя триває, точиться війна».

Нагадаємо, невдовзі після свого звільнення з редакції газети «Україна молода» Дмитро Лиховій заснував онлайн-проєкт «Новинарня», сфокусований насамперед на подіях у зоні АТО, проблемах української армії та навколомілітарістській тематиці, зокрема складнощах, із якими стикаються військові після повернення з війни. Перша публікація на сайті незалежного інтернет-видання з'явилась у січні 2016 року.

Фото: Дмитро Лиховій / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1817
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду