Профільна асоціація просить передбачити у Державному бюджеті  допомогу провайдерам у  зоні ООС

Профільна асоціація просить передбачити у Державному бюджеті допомогу провайдерам у зоні ООС

11 Листопада 2020
1112
11 Листопада 2020
12:24

Профільна асоціація просить передбачити у Державному бюджеті допомогу провайдерам у зоні ООС

1112
За оцінкою Асоціації правовласників та постачальників контенту, мінімальний обсяг такої допомоги має складати орієнтовно 27 млн грн на рік.
Профільна асоціація просить передбачити у Державному бюджеті  допомогу провайдерам у  зоні ООС
Профільна асоціація просить передбачити у Державному бюджеті  допомогу провайдерам у  зоні ООС

Асоціація правовласників та постачальників контенту (АППК) звернулася до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим'юк та віцепрем'єр-міністра України – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова з проханням ініціювати заходи щодо державної підтримки провайдерів у зоні прийому передавачів ОРДЛО стандарту DVBT2. Про це йдеться у повідомленні асоціації.

Зокрема, асоціація просить передбачити у Державному бюджеті України на 2021 рік кошти на допомогу провайдерам програмної послуги, які здійснюють діяльність у районі проведення ООС і знаходяться у зоні прийому передавачів ОРДЛО у стандарті DVBT2. А також випрацювати механізм надання такої допомоги та затвердити перелік компаній, які її потребують.

За оцінкою АППК, мінімальний обсяг державної допомоги, який може уповільнити зростання абонентської плати і утримати глядачів на українських системах телебачення на рік, може скласти орієнтовно 27 млн грн, з них для міст з населенням до 50 тис. – 9 млн грн.

«Коронокриза, підвищення роялті від основних постачальників контенту на 30% з 2021 року поставила на межу банкрутства та припинення діяльності провайдерів аналогового кабельного ТБ. Через зростання собівартості послуг, провайдери вимушені збільшувати тарифи для споживачів, що спонукає абонентів переходити на безкоштовний цифровий ефір. Особливо критична ситуація склалася на сході України в районі проведення ООС», – йдеться у зверненні АППК.

1-5 листопада 2020 року Асоціація провела вибірковий моніторинг (шляхом опитування) стану аналогового та ефірного мовлення в окремих населених пунктах: Слов'янськ, Маріуполь, Часів Яр, Соледар, Вугледар, Добропілля. І встановила, що в цих містах досі доступне для перегляду безкоштовне російське телебачення з так званої ДНР/ЛНР.

Нагадаємо,  вартість найдешевшого пакету провайдерів після 1 листопада 2020 року піднялась до  99 гривень.  За прогнозами «1+1 медіа» вартість мінімального пакету за телебачення у 2022 році має піднятись до 119 грн

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду