Колишня кінокомпанія Зеленського в РФ скоротила збитки, тепер хоче збільшити продажі – «Схеми»

Колишня кінокомпанія Зеленського в РФ скоротила збитки, тепер хоче збільшити продажі – «Схеми»

2 Жовтня 2020
2243
2 Жовтня 2020
15:59

Колишня кінокомпанія Зеленського в РФ скоротила збитки, тепер хоче збільшити продажі – «Схеми»

2243
Водночас компанія повернула Мінкульту Росії 12 мільйонів гривень на виробництво фільму «Вниз» та відсотки за користування коштами федерального бюджету.
Колишня кінокомпанія Зеленського в РФ скоротила збитки, тепер хоче збільшити продажі – «Схеми»
Колишня кінокомпанія Зеленського в РФ скоротила збитки, тепер хоче збільшити продажі – «Схеми»

Російська компанія «Грин Филмс», співзасновником якої був Володимир Зеленський й досі є перший помічник президента Сергій Шефір, повідомила, що скоротила збитки на 32%, тепер планує «вживати заходів для збільшення об'ємів продажів і зниження собівартості». Про це йдеться в бухгалтерському балансі та «Поясненні до бухгалтерського балансу й звіті про фінансові результати за 2019 рік», які компанія опублікувала на російському Державному інформаційному ресурсі бухгалтерської (фінансової) звітності, передає програма «Схеми».

Керівник «Грин Филмс» вказав, що товариство «не ухвалювало рішень про припинення чи скорочення діяльності». Кінокомпанія вже кілька років поспіль працює собі в збиток, але в 2019 році їй вдалося зменшити збитки на 32% порівняно з минулим роком (до майже 1,7 мільйона гривень).

«Зниження виручки обумовлено тим, що основна частина прав на використання АВП (аудіовізуальної продукції ) припадає на перші місяці прокату фільму в кінотеатрах, а в наступні періоди дохід від використання фільмів знижується», – йдеться в звіті.

Згідно з документами, зменшити збитки компанії здебільшого вдалося через скорочення адміністративних витрат – оплати праці й видатків на оренду приміщень. Також у «Грин Филмс» прозвітували про зменшення боргового навантаження за 2019 рік на 12% (до майже 58 мільйонів гривень).

Крім того, компанія повернула Міністерству культури Росії 12 мільйонів гривень на виробництво фільму «Вниз», а також відсотки за користування коштами федерального бюджету.

Сергій Шефір не прокоментував «Схемам» плани російської фірми. «Функції засновника в комерційних компаніях можуть не збігатися з виконавчими посадами в цих же компаніях. Я не обіймаю жодних посад в органах управління кіпрської компанії, не відповідаю за операційну діяльність, не веду бухгалтерський облік і навіть не провітрюю приміщення офісу», – відповів він.

«Грин Филмс» володіє нематеріальними активами, вартість яких станом на грудень 2019 року склала майже 47 мільйонів гривень. Це права на аудіовізуальні твори: «8 новых свиданий», «8 первых свиданий», «8 лучших свиданий», «Мамочки», «Между нами девочками», «Папаши», «Петля Нестерова», «Ржевский против Наполеона», «Служебный роман. Наше время», «Я буду рядом» та сценарій «The Replacement».

Нагадаємо, 18 січня 2019 року журналісти програми «Семи» повідомили, що Зеленський та його бізнес-партнери є власниками трьох кінокомпаній, які зареєстровані в Росії («Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» та «Грин Филмс»).

Реагуючи на розслідування журналістів, Зеленський заявив, що «після того, що Росія зробила з Україною» він та його команда не ведуть бізнес у Росії. Раніше в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону Зеленський говорив, що його команда закрила бізнес у Росії.

21 січня 2019 року «Українська правда» опублікувала інтерв'ю із Зеленським, в якому він сказав, що компанія «Грин Филмс» продовжує працювати в РФ. За його словами, компанію він передав в управління і заявку на держфінансування в РФ подавали нібито інші люди, «ті, хто займається цією компанією».

Того ж дня телеканал «Настоящее время» повідомив, що російська компанія «Грин Филмс» отримала від Міністерства культури Росії 35 млн рублів на виробництво фільму«Вниз».

Фото: Схеми

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2243
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду