Кінокомпанія соратників Зеленського в РФ збільшила доходи – «Схеми»

Кінокомпанія соратників Зеленського в РФ збільшила доходи – «Схеми»

30 Квітня 2021
1767
30 Квітня 2021
14:10

Кінокомпанія соратників Зеленського в РФ збільшила доходи – «Схеми»

1767
У 2020 році «Грин Филмс» зменшила свій борг ще на 18%, до 1,9 мільйони доларів.
Кінокомпанія соратників Зеленського в РФ збільшила доходи – «Схеми»
Кінокомпанія соратників Зеленського в РФ збільшила доходи – «Схеми»

Російська компанія «Грин Филмс», співзасновником якої був Володимир Зеленський й досі є перший помічник президента Сергій Шефір, прозвітувала, що в 2020 році збільшила свій дохід майже на 16% у порівнянні з 2019-м, і отримала 55,8 мільйонів рублів (майже 772 тисячі доларів). Про це йдеться в бухгалтерському балансі, які компанія опублікувала на російському Державному інформаційному ресурсі бухгалтерської (фінансової) звітності, передає програма «Схеми».

З майже 772 тисячі доларів прибутку (тут і далі всі суму наведені в еквіваленті), понад 440 тисяч доларів становлять роялті та ліцензійних виплат – фірма отримала на 50% більше грошей від роялті та інших ліцензійних виплат, ніж у 2019 році.

Компанія також продовжила розраховуватися з кредиторами. Згідно зі документами, у 2020 році «Грин Филмс» зменшила свій борг ще на 18%, до 1,9 мільйони доларів. «Це може свідчити про те, що у компанії не збираються згортати діяльність, а навпаки – дотримуються обіцянок перед кредиторами, щоб продовжувати роботу», – повідомили «Схеми».

Сергій Шефір не відповів «Схемам» щодо причин зростання доходу російської фірми, де він є співзасновником через кіпрську компанію.

Нагадаємо, «Грин Филмс» володіє нематеріальними активами, вартість яких станом на грудень 2019 року склала майже 47 мільйонів гривень. Це права на аудіовізуальні твори: «8 новых свиданий», «8 первых свиданий», «8 лучших свиданий», «Мамочки», «Между нами девочками», «Папаши», «Петля Нестерова», «Ржевский против Наполеона», «Служебный роман. Наше время», «Я буду рядом» та сценарій «The Replacement».

18 січня 2019 року журналісти програми «Семи» повідомили, що Зеленський та його бізнес-партнери є власниками трьох кінокомпаній, які зареєстровані в Росії («Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» та «Грин Филмс»).

Реагуючи на розслідування журналістів, Зеленський заявив, що «після того, що Росія зробила з Україною» він та його команда не ведуть бізнес у Росії. Раніше в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону Зеленський говорив, що його команда закрила бізнес у Росії.

21 січня 2019 року «Українська правда» опублікувала інтерв'ю із Зеленським, в якому він сказав, що компанія «Грин Филмс» продовжує працювати в РФ. За його словами, компанію він передав в управління і заявку на держфінансування в РФ подавали нібито інші люди, «ті, хто займається цією компанією».

Того ж дня телеканал «Настоящее время» повідомив, що російська компанія «Грин Филмс» отримала від Міністерства культури Росії 35 млн рублів на виробництво фільму «Вниз».

У жовтні 2020 року «Схеми» повідомили, що російська компанія «Грин Филмс» скоротила збитки на 32%, тепер планує «вживати заходів для збільшення об'ємів продажів і зниження собівартості». Кінокомпанія вже кілька років поспіль працює собі в збиток, але в 2019 році їй вдалося зменшити збитки на 32% порівняно з минулим роком (до майже 1,7 мільйона гривень). Крім того, компанія повернула Міністерству культури Росії 12 мільйонів гривень на виробництво фільму «Вниз», а також відсотки за користування коштами федерального бюджету.

Фото: Схеми

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1767
Читайте також
02.01.2019 11:00
Ігор Грабович
для «Детектора медіа»
10 740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду