Нацрада перевірить канали «Мега», НЛО TV та «UA: Культура»

Нацрада перевірить канали «Мега», НЛО TV та «UA: Культура»

1 Жовтня 2020
2953
1 Жовтня 2020
17:15

Нацрада перевірить канали «Мега», НЛО TV та «UA: Культура»

2953
Причина – недотримання мінімальної частки українського контенту 50%.
Нацрада перевірить канали «Мега», НЛО TV та «UA: Культура»
Нацрада перевірить канали «Мега», НЛО TV та «UA: Культура»

1 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів «Мега», НЛО TV та «UA: Культура» через зменшення частки українського контенту і недотримання програмної концепції.

Перевірки призначено за результатами моніторингів, проведених ще в травні 2020 року.

Зокрема, на каналі «Мега» з 11 по 17 травня частка програм українського виробництва в проміжку між 7:00 та 23:00 становила 45% тижневого обсягу мовлення замість передбачених законом 50%. Також Нацрада виявила недотримання програмної концепції: канал зменшив обсяг власного виробництва з 58,3% до 56%.

На каналі НЛО TV за цей же період частка програм українського виробництва становила 44% тижневого обсягу мовлення замість 50%.

На суспільному телеканалі «UA: Культура» 11 травня обсяги національного продукту становили 42% замість 50%. Також канал зменшив обсяг добового мовлення з 24 годин до 16 годин (припинив нічне мовлення), через що виникло порушення програмної концепції, яка передбачає на каналі 90% національного продукту на добу.

Нагадаємо, 20 серпня Нацрада призначила позапланову перевірку суспільного телеканалу «UA: Перший» через зменшення частки національного продукту і трансляцію реклами алкогольного напою. Ту перевірку призначили теж за результатами моніторингу від 11 травня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2953
Читайте також
11.03.2021 15:26
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
16 262
08.10.2020 17:36
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 758
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду