«Мега» отримав ще одне попередження від Нацради

«Мега» отримав ще одне попередження від Нацради

11 Березня 2021
16279
11 Березня 2021
15:26

«Мега» отримав ще одне попередження від Нацради

16279
Ця санкція як і попередня стосувалась недотримання квоти на український контент.
«Мега» отримав ще одне попередження від Нацради
«Мега» отримав ще одне попередження від Нацради

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження телеканалу «Мега» через зменшення частки українського продукту. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 11 березня.

За словами першого заступника голови Валентина Коваля, плановий тижневий моніторинг Нацради зафіксував у мовлення каналу з 3 по 9 серпня 2020 року не виконання квоти національного продукту: замість 50% – 46%.

Також канал зменшив мінімальну частку національного аудіовізуального продукту: замість14 годин на добу (58,3%), передбачених ліцензією, фактично в ефір вийшло 12 годин 29 хвилин (52%).

«У своїх поясненнях телеканал повідомив, що ми не так порахували продукт. І одну програму канал вважає українською, бо продукт перекладений та дубльований українською», – сказав Валентин Коваль.

Однак такі аргументи компанії не підтримав регулятор і оголосив «Мега» попередження.

Нагадаємо, 12 лютого 2021 року «Мега» вже отримав попередження від Нацради через квоту українського контенту. Санкція стосувалась ефіру каналу з 11 по 17 травня 2020 року.

 

Ілюстрація: логотип каналу «Мега»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16279
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду