Акціонер «Київстар» хоче купити Megogo – РБК

Акціонер «Київстар» хоче купити Megogo – РБК

21 Вересня 2020
2869
21 Вересня 2020
13:57

Акціонер «Київстар» хоче купити Megogo – РБК

2869
У пресслужбі Megogo цю інформацію не коментують.
Акціонер «Київстар» хоче купити Megogo – РБК
Акціонер «Київстар» хоче купити Megogo – РБК

Російське інформаційне агентство РБК повідомляє про переговори щодо продажу ОТТ-сервісу Megogo телекомунікаційному холдингу Veon Ltd, який володіє активами російського мобільного оператора «ВымпелКом» та українського «Київстар». У пресслужбі компанії Megogo «Детектору медіа» сказали, що не коментують цю інформацію.

РБК з посиланням на інформацію чотирьох джерел на телекомунікаційному і медіаринках пише, що Veon Ltd готовий придбати 100% компанії Megogo.

За словами одного зі співрозмовників РБК, у рамках угоди онлайн-кінотеатр оцінили в 9 млрд руб ($118 млн). Інший співрозмовник стверджує, що це вартість тільки російського бізнесу Megogo. Якщо сторони домовляться, фактичне підписання угоди відбудеться не раніше, ніж через півроку.

Холдинг Veon Ltd зареєстрований на Бермудських островах, штаб-квартира розташована в Амстердамі. Він володіє російським «ВымпелКом» (ТМ Beeline), українським «Київстаром», а також активами в Пакистані, Алжирі, Бангладеш, Узбекистані, Казахстані, Киргизстані, Грузії та Вірменії. Виручка в другому кварталі - $1,89 млрд, чистий прибуток - $156 млн. 47,9% Veon належить LetterOne російських бізнесменів Михайла Фрідмана, Олексія Кузьмичова і Германа Хана.

Megogo – один з найбільших ОТТ-сервісів не лише в Україні, а й у Східній Європі. Його засновник та СЕО – Володимир Боровик.

За інформацією гендиректора російського телеком-агентства Telecom Daily Дениса Кускова, кілька великих гравців російського ринку раніше розглядали можливість покупки Megogo, «однак наявність української "дочки" їх відлякувала».

Нагадаємо, у 2020 році в Україні спостерігається зростання уваги до ОТТ-платформ. Українські медіаменеджери разом зі зростанням популярності стримінгових платформ бачать небезпеку для ринку України з боку Російської Федерації. На початку вересня Netflix підписав угоду з російським медіахолдингом «Национальная медиа группа» (НМГ), який став оператором Netflix на цьому ринку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2869
Читайте також
18.06.2020 16:46
«Детектор медіа»
2 793
13.03.2020 16:40
«Детектор медіа»
2 677
29.11.2019 14:30
Наталія Данькова
6 670
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду