detector.media
17.09.2020 15:08
Телеканал «Київ» оголосив тендер на дослідження аудиторії за 300 тисяч гривень
Телеканал «Київ» оголосив тендер на дослідження аудиторії за 300 тисяч гривень
Телеканал «Київ» оголосив тендер на послуги маркетингово-соціологічного дослідження аудиторії та перспектив розвитку каналу.

Про це повідомляє пресслужба каналу

Тендер проводитиметься через Рrozorro. Очікувана вартість – 300 тисяч грн. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 25 вересня.

Серед завдань дослідження, зокрема, такі: визначити місце телеканалу в інформаційному полі телеглядачів столиці та області, спектр їхніх вподобань та інформаційних інтересів, потреби та очікування аудиторії щодо сприйняття контенту програм, рейтинг популярності ведучих програм та тематичних передач, а також характер когнітивно-емоційного сприйняття новин та авторських програм телеканалу. Дослідження має бути спрямоване на аналіз конкуренції на ринку і конкуруючих джерел інформації (соцмереж, Інтернету, радіо тощо), а також – ступінь авторитету місцевих ЗМІ, рівня довіри до інформації, що вони надають.

Компанія, яка стане переможцем, має до 30 листопада 2020-го провести маркетингово-соціологічне дослідження аудиторії та оцінити перспективи розвитку телеканалу «Київ».

«Телеканал вирішив оголосити тендер на дослідження своєї аудиторії, оскільки піплметричне дослідження телеаудиторії компанії Nielsen не є репрезентативним для місцевих та регіональних телеканалів. В листопаді 2019-го канал отримав роз'яснення з цього приводу від замовника цього дослідження – Індустріального телевізійного комітету», - повідомляє пресслужба каналу.

Зокрема, ІТК повідомив, що київська вибірка не проходить контрольно-зважувальні параметри, на відміну від загальнонаціональної, а тому цільова група «Київ, 18+» не є репрезентативною для генеральної сукупності, а її вимірювання для локальних каналів має здійснюватися шляхом аналізу аудиторії «18+, Україна» без урахування дизайн-ефекту. В ІТК також зазначили, що показники телеканалу «Київ» знаходяться в межах так званого «довірчого інтервалу», який виникає при екстраполяції даних ТВ панелі на генеральну сукупність. Через це з 31 серпня канал припинив міряти свої рейтингові показники в системі Nielsen.

«Ми пояснили депутатам Київської міської ради, що нав'язана каналу система вимірювань частки аудиторії абсолютно нерелевантна для оцінки локальних комунальних мовників, і домоглися зміни оціночних показників міської цільової програми (МЦП). Саме тому ми в пошуках нового дослідника аудиторії. Зважаючи на світову практику новими показниками МЦП для оцінки некомерційних мовників є reach/досяжність, простіше кажучи – кількість контактів з аудиторією. Причому не важливо, на яких платформах – лінійному ТБ, радіо, онлайн або в соцмережах (які дуже легко вимірюються). Іншим найважливішим показником оцінки роботи каналу є рівень довіри аудиторії, який ми вимірюватимемо регулярними хвилями соцопитувань протягом року. Раніше цей показник перебував на катастрофічно низькому рівні. Глядачі сприймали телеканал не як ЗМІ, а як лакея міської влади, сервільне продовження прес-служби КМДА та Київради. Ми вже більше року позиціонуємо наш телеканал як мовник громади Києва. Зміна позиціонування в очах телеглядачів – головний виклик команди каналу», - зазначив керівник телеканалу «Київ» Юрій Лященко.

За результатами нового дослідження, на яке оголошено тендер, телеканал планує провести зміни в програмній політиці для створення програм з новим позиціонуванням телеканалу як мовника громади.

Нагадаємо, наприкінці вересня Індустріальний телевізійний комітет має назвати дослідницьку компанію, яка з наступного року вимірюватиме телевізійну аудиторію в Україні. Влітку 2020 року ІТК проводив тендер з вибору дослідника телевізійної аудиторії. Свої пропозиції надали дві компанії. З 2014 року дослідженням телевізійної аудиторії займається компанія Nielsen. До неї з 2002 року вимірювання здійснювала GfK Ukraine.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY