Голлівудські кіностудії подали позов проти провайдера-пірата

Голлівудські кіностудії подали позов проти провайдера-пірата

20 Серпня 2020
1492
20 Серпня 2020
17:15

Голлівудські кіностудії подали позов проти провайдера-пірата

1492
Студії вимагають відшкодування у розмірі 150 000 доларів за кожен випадок порушення авторських прав.
Голлівудські кіностудії подали позов проти провайдера-пірата
Голлівудські кіностудії подали позов проти провайдера-пірата

Голлівудські студії Disney, Paramount, Warner, Universal, Columbia та StudioCanal, а також Amazon і Netflix подали позов про порушення авторських прав проти компанії TTKN Enterprises, яка управляє піратським IPTV сервісом Crystal Clear Media (CCM). Позивачі стверджують, що СCM завдає шкоди не тільки їм, але і їх законним дистриб'юторам. Про це повідомляє «Чисте небо» з посиланням на  Piracy Monitor.

Згадані студії є членами міжнародного Альянсу за творчість і розваги (Alliance for Creativity and Entertainment, ACE), створеного в 2017 році з метою посилити захист авторських прав.

Сервіс CCM продає пакети IPTV по підписці від 14,99 до 39,99 доларів на місяць. І пропонує понад 6000 телеканалів зі всього світу, в тому числі прямі спортивні трансляції, серіали та інші популярні формати. Пакетні пропозиції включають, серед іншого, недавно випущені фільми, в тому числі «Як бос» і «Погані хлопці назавжди», а також популярні телесеріали, наприклад, «Містер Робот». Сервіс видає понад 14 000 назв фільмів і 3 000 телесеріалів для перегляду за запитом. Ця комплексна послуга VоD, яку CCM маскує під ігровий сервіс віртуальної реальності Virtual Reality Gaming, є центральною в скарзі правовласників.

Кіностудії прагнуть закрити Crystal Clear Media та конфіскувати його доменні імена. У скарзі вимагається максимальне відшкодування збитку в розмірі 150 000 доларів за кожен випадок порушення авторських прав. В якості відповідачів позивачі також вказали подружжя Тодда і Торі Сміт з Флориди — власників TTKN Enterprises та операторів CCM.

В'ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «Чисте небо», вважає активізацію щодо позовів щодо порушення прав на інтелектуальну власність у світі позитивною тенденцією: «Оскільки це вказує на активну роботу по зменшенню піратського контенту. Приємно усвідомлювати, що в Україні також ця тема як ніколи актуальна».

Також В'ячеслав додав, що учасники «Чистого неба» мають доступ до таких інструментів як blacklists.org.ua і Sudum, можуть скористатися правовою допомогою адвокатів Smartsolutions Law Group. Об'єднання правовласників та їх партнерів в рамках Ініціативи «Чисте небо» також дозволяє мати доступ до єдиної бази ресурсів-порушників, яка формується моніторинговим центром Ініціативи, обмінюватися інформацією та координувати свої дії в боротьбі з піратством.

Нагадаємо, нещодавно у Франції винесли вирок за незаконну трансляцію спортивних каналів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду