detector.media
20.08.2020 17:15
Голлівудські кіностудії подали позов проти провайдера-пірата
Голлівудські кіностудії подали позов проти провайдера-пірата
Студії вимагають відшкодування у розмірі 150 000 доларів за кожен випадок порушення авторських прав.

Голлівудські студії Disney, Paramount, Warner, Universal, Columbia та StudioCanal, а також Amazon і Netflix подали позов про порушення авторських прав проти компанії TTKN Enterprises, яка управляє піратським IPTV сервісом Crystal Clear Media (CCM). Позивачі стверджують, що СCM завдає шкоди не тільки їм, але і їх законним дистриб'юторам. Про це повідомляє «Чисте небо» з посиланням на  Piracy Monitor.

Згадані студії є членами міжнародного Альянсу за творчість і розваги (Alliance for Creativity and Entertainment, ACE), створеного в 2017 році з метою посилити захист авторських прав.

Сервіс CCM продає пакети IPTV по підписці від 14,99 до 39,99 доларів на місяць. І пропонує понад 6000 телеканалів зі всього світу, в тому числі прямі спортивні трансляції, серіали та інші популярні формати. Пакетні пропозиції включають, серед іншого, недавно випущені фільми, в тому числі «Як бос» і «Погані хлопці назавжди», а також популярні телесеріали, наприклад, «Містер Робот». Сервіс видає понад 14 000 назв фільмів і 3 000 телесеріалів для перегляду за запитом. Ця комплексна послуга VоD, яку CCM маскує під ігровий сервіс віртуальної реальності Virtual Reality Gaming, є центральною в скарзі правовласників.

Кіностудії прагнуть закрити Crystal Clear Media та конфіскувати його доменні імена. У скарзі вимагається максимальне відшкодування збитку в розмірі 150 000 доларів за кожен випадок порушення авторських прав. В якості відповідачів позивачі також вказали подружжя Тодда і Торі Сміт з Флориди — власників TTKN Enterprises та операторів CCM.

В'ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «Чисте небо», вважає активізацію щодо позовів щодо порушення прав на інтелектуальну власність у світі позитивною тенденцією: «Оскільки це вказує на активну роботу по зменшенню піратського контенту. Приємно усвідомлювати, що в Україні також ця тема як ніколи актуальна».

Також В'ячеслав додав, що учасники «Чистого неба» мають доступ до таких інструментів як blacklists.org.ua і Sudum, можуть скористатися правовою допомогою адвокатів Smartsolutions Law Group. Об'єднання правовласників та їх партнерів в рамках Ініціативи «Чисте небо» також дозволяє мати доступ до єдиної бази ресурсів-порушників, яка формується моніторинговим центром Ініціативи, обмінюватися інформацією та координувати свої дії в боротьбі з піратством.

Нагадаємо, нещодавно у Франції винесли вирок за незаконну трансляцію спортивних каналів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY