detector.media
20.08.2020 16:20
Нацрада надала дозволи на мовлення у Комишувасі, Широкому, Бамхутівці та Чонгарі
Нацрада надала дозволи на мовлення у Комишувасі, Широкому, Бамхутівці та Чонгарі
Також «Дом» відмовився від частини дозволів на мовлення на територіях із особливим режимом на користь «UA».

 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення надала дозволи на мовлення на територіях із особливим режимом мовлення «Національній суспільній телерадіокомпанія України», «Армія FM». А також анулювала  дозволи у трьох містах каналу «Дом»  і передала їх іншому каналу «Мультимедійної платформи іномовлення України» - «UA». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 20 серпня.

Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України («Армія FM – військове радо») отримала дозвіл на тимчасове мовлення з використанням частоти 95,6 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району Луганської області.

Регулятор також подовжив ще на один рік дію дозволу на мовлення програм «НСТУ» на частоті 89,9 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району, 100,4 МГц у селищі Широкому Станично-Луганського району Луганської області («Українське радіо»); 89,5 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району Луганської області («Радіо «Промінь»); 92,7 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району, 106,9 МГц у селищі Широкому Станично-Луганського району Луганської області («Радіо «Культура»); 98,4 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району Луганської області («Українське радіо. Пульс»).

Також продовжать мовити  й канали телекомпанії: на 12 ТВК у с. Чонгарі Генічеського району Херсонської області («UA:Перший»); 3 ТВК у м. Гірнику Донецької області, 52 ТВК у смт Комишувасі Луганської області («UA:Донбас»); 28 ТВК у с. Чонгарі Генічеського району Херсонської області («UA:Крим»).

НСТУ виявила бажання продовжити мовлення з використанням не десяти каналів аналогового телевізійного мовлення, а лише чотирьох.

Також за клопотанням ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України», м. Київ, (логотип «ДОМ»)  Нацрада анулювала його дозвіл на тимчасове мовлення у стандарті DVB-T/Т2 з використанням 22 ТВК у м. Волновасі, 6 ТВК у м. Гірнику Донецької області, 40 ТВК у с. Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області.

Водночас дозволи на тимчасове мовлення на цих каналах на звернення компанії  Національна рада видала іншому мовнику ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» ( «UA»).

До того ж, Національна рада вирішила задовольнити ще одну заяву ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» та видала йому дозвіл на тимчасове мовлення у стандарті DVB-T/Т2. Враховуючи технічні моменти організації мовлення з модуляцією QPSK, мовник вирішив розповсюджувати програму «ДОМ» на 41 ТВК у с. Бамхутівка Новоадайрського району Луганської області.

Нагадаємо, «Дом» відмовився від мовлення у великих містах Донбасу через обмеження на показ контенту медіагруп.

Ілюстрація: скріншот з засідання регулятора 20 серпня

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY