detector.media
24.06.2020 18:15
Нацрада організовує безкоштовні вебінари для регіональних мовників
Нацрада організовує безкоштовні вебінари для регіональних мовників
Обмін досвідом і навчання – це новий етап проєкту Media Change Ukraine з підтримки українських регіональних мовників у часи пандемії COVID-19.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запрошує представників регіональних медіа взяти участь у безкоштовних онлайн-медіатренінгах, які стосуватимуться стандартів новинної журналістики, специфіки управління регіональними мовниками, виробництва програм, роботи із соцмережами та розвитку діджитал-платформ.

Ініціатор проведення вебінарів – член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Максим Онопрієнко, який курує проєкт Media Change Ukraine. Проєкт починався як платформа для обміну контентом між регіональними мовниками, а далі стає платформою обміну досвідом.

Вебінари будуть відбуватися на платформі Zoom в онлайн-режимі один раз на тиждень і триватимуть по дві години. Їх проводитимуть профільні фахівці з досвідом роботи в медіа, зокрема й регіональних.

Плануються вебінари на такі теми:

1. Регіональні медіа в сучасних умовах.

Учасники – власники і керівники телеканалів.

Ітиметься про аудиторію, сітку мовлення, новини, ресурс, власне виробництво.

2. Якими мають бути регіональні новини.

Учасники – керівники каналів, головні редактори каналів і керівники новин.

Ітиметься про очікування аудиторії, стандарти, структуру редакції, диджиталізацію та соцмережі.

3. Особливості роботи редакцій в передвиборчий і виборчий період.

Учасники – керівники каналів та головні редактори новин і проектів.

Ітиметься про регулювання медіа під час виборів, що можна і що заборонено, межу між рекламою, піаром та джин сою, можливі формати на період виборів.

4. Диджиталізація та соціальні мережі.

Учасники – головні редактори та керівники новин.

Ітиметься про соцмережі як нові платформи доставки контенту, як інструмент просування ефірного контенту, як джерело інформація, а також про особливості Facebook, Instagram, YouTube, TikTok.

Для реєстрації та планування графіку проведення вебінарів Нацрада просить представників регіональних медіа заповнити опитувальник. Проконсультуватися з додаткових питань можна в представників Нацради в областях.

Нагадаємо, 25 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила про створення платформи для обміну контентом між регіональними телекомпаніями Media Change Ukraine. Як працює платформа і для чого вона потрібна, «Детектору медіа» розповів Максим Онопрієнко. Безкоштовний обмін контентом тривав до 22 червня. На платформі, зокрема, був представлений і сатиричний влог «Ньюспалм» виробництва ГО «Детектор медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY