Послаблення карантину: медіагрупи готуються відновити зйомки, але від дистанційної роботи не відмовляються

Послаблення карантину: медіагрупи готуються відновити зйомки, але від дистанційної роботи не відмовляються

15 Травня 2020
3722
15 Травня 2020
12:30

Послаблення карантину: медіагрупи готуються відновити зйомки, але від дистанційної роботи не відмовляються

3722
Як вплинуло на роботу українських телеканалів та медіагруп послаблення карантинних обмежень, з’ясував «Детектор медіа».
Послаблення карантину: медіагрупи готуються відновити зйомки, але від дистанційної роботи не відмовляються
Послаблення карантину: медіагрупи готуються відновити зйомки, але від дистанційної роботи не відмовляються

З 11 травня уряд послабив карантинні обмеження. Зокрема, Кабінет міністрів дозволив медійникам проводити зйомки на вулицях населених пунктів, у приміщеннях підприємств, установ, організацій, органів державної влади тощо. Також дозволив зйомки кіно на відкритому повітрі, у транспортних засобах, житлових будинках, спорудах, приміщеннях (у тому числі в студіях та павільйонах). Участь у зйомках можуть брати не більше 50 осіб в одному місці в засобах індивідуального захисту та за умови обмеження доступу до знімального майданчика сторонніх осіб.

Однак українські канали лише розпочинають підготовку до зйомок та не поспішають скасовувати дистанційну роботу та інші заходи, запроваджені через карантин. Приміром, StarLightMedia й надалі зніматиме «Свободу слова» та підсумкове токшоу реаліті «Холостяк» без глядачів. А група «1+1 медіа» планує відновити зйомки ситкомів і серіалів для своїх каналів улітку. Зокрема, мова йде про продовження проєктів «Великі Вуйки», «Сидоренки-Сидоренки», «Брати по крові – 2», «Одного разу під Полтавою» та інших.

З власних джерел «Детектору медіа» відомо, що медіагрупи скорочують виробничі бюджети і пересувають прем’єри на осінній сезон, а деякі з них узагалі переносять активності на 2021 рік.

Інформаційні телеканали та суспільний мовник поки не планують повертатися у звичний режим роботи. Адже це складно зробити, поки не запрацює повною мірою громадський транспорт. У пресслужбі NewsOne повідомили, що поки що нічого не змінюється. Подібна ситуація й на Прямому каналі: «У нас усе залишається так само, гості в студії – лише на вечірніх токшоу, працівники поки максимально поза офісом, для тих, хто в офісі, буде розвозка». А Національна суспільна телерадіокомпанія України продовжує дистанційну роботу до 22 травня.

Детальніше ситуацію з послабленням карантину прокоментували топменеджери StarLightMedia, «України» та «1+1 медіа».

Михайло Царьов, генеральний директор (СЕО) StarLightMedia: «Как бизнес и как работодатель, считаем преждевременным анонсирование дат и объема производства»

– Как и прежде, мы стремимся предоставить нашему зрителю лучший контент. Тем не менее, нужно признать, что негативные эффекты пандемии не ограничены остановкой производства на время карантина. Как бизнес и как работодатель, считаем преждевременным анонсирование дат и объема производства. Ключевые факторы при принятии решений в этот период – безопасность команды и экономическая обоснованность. Надо дождаться июня и понять ситуацию в стране и на рекламном рынке.

Мы действуем в соответствии с решениями органов государственной власти и ограничиваем количество людей на съемочных площадках. На этом этапе возвращение зрителей в большие студийные шоу – преждевременно. «Свобода слова» продолжит выходить без зрителей, запланированные съемки финала пост-шоу «Холостяка» тоже. Наш продакшн разработал правила для съемочного процесса на этот период, и мы будем следовать им для обеспечения безопасности наших сотрудников и участников шоу.

Мы также не спешим с возвращением в офис сотрудников, которые могут работать удаленно. Я благодарен нашим командам за то, как быстро они смогли обеспечить бесперебойную и эффективную работу в текущих условиях. Мы разработали пошаговый антикризисный план выхода, которому следуем. В целом, о широком возвращении людей в офисы будем говорить, когда это будет безопасно для команды.

Вікторія Корогод, директор каналу «Україна»: «Щодо ситуації зі зйомками – зараз розпочали підготовку»

– На сьогодні якихось відчутних змін у роботі каналу не сталося: ті, хто можуть виконувати обов’язки віддалено, продовжують працювати в такому режимі. На каналі ми дотримуємося всіх рекомендацій щодо соціальної дистанції, носіння масок, дезінфекції, вимірювання температури. Ймовірно, після 22 травня, коли запрацює громадський транспорт, співробітники, що працюють з дому, почнуть виходити в офіс. Але це буде залежати не лише від роботи транспорту, а й від загальної епідеміологічної ситуації та рекомендацій влади щодо пом’якшення умов карантину. Щодо ситуації зі зйомками – зараз розпочали підготовку, продумуємо, як оптимально організувати роботу в межах тих дозволів, які запропоновані Кабміном.

Максим Кривицький, керівник «Телевізійного бізнесу» «1+1 медіа»: Зйомки серіалів плануємо на літо

– Часткове зняття карантинних обмежень вплине на ті процеси, які ці обмеження регулювали, зокрема виробництво телевізійного продукту, інша журналістська діяльність за умови обмеження задіяних осіб до 50 людей. Як тільки Кабмін оголосив про послаблення карантину щодо знімальних процесів, наші партнери-продакшни звернулися до нас із тим, що вони готові приступити до роботи. Раніше ми з усіма колегами, по проектам яких у нас були заплановані зйомки на весняний період, який співпав з карантином, пропрацювали графіки та умови заморозки; розглядали варіанти, як реалізувати процеси виходу з карантину, в тому числі й організацію процесів з дотриманням усіх необхідних санітарно-гігієнічних норм.

Індустрія не стоїть на місці, наші колеги з FIAU і CPAU розробили пам'ятку з рекомендаціями, з ними поділилися досвідом закордонні колеги, і зараз ми всі готуємося приступати до роботи в нових умовах. Уже влітку телеканал «1+1» планує зайти в зйомки продовження двох популярних історій – «Великі Вуйки» і «Сидоренки-Сидоренки», а також ще двох проектів. Ми вже заходимо в роботу, починаємо освоєння локацій, перші начитки. Не хочемо залишати глядачів без продовження улюблених історій.

Також найближчим часом продовжаться зйомки серіалу «Брати по крові – 2», які були розпочаті ще до оголошення карантину. Прем’єра серіалу на телеканалі «2+2» запланована на осінній телесезон. Крім того, канал «2+2» входить в активну фазу підготовки ще трьох серіалів, зйомки яких відбудуться влітку цього року.

Телеканал ТЕТ разом з продакшнами під час карантину працювали над розробкою ідей для нових комедійних проектів, а також планували зйомки улюблених продуктів телеглядачів. Наразі менеджери ТЕТ погоджують графіки зйомок з партнерами. Так, влітку ТЕТ заходить у виробництво ситкому «Одного разу під Полтавою» та кількох нових проектів.

Що стосується присутності глядачів у залі, послаблення не було оголошено, тому ми продовжуємо працювати згідно з рішеннями Кабміну.

Також група «1+1 медіа» чекає на рішення уряду щодо відновлення роботи всього громадського транспорту, щоб поступово збільшувати кількість працівників в офісах відповідно до нагальних потреб і завдань, але з дотриманням заходів безпеки. Наразі в нас віддалено працює близько 80-85% колег, які не задіяні у виробництві, частина офісів на період карантину закрита.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3722
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду