detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
08.05.2020 20:25
Концерн РРТ повідомив Нацраду про припинення трансляції двох телекомпаній
Концерн РРТ повідомив Нацраду про припинення трансляції двох телекомпаній
Також Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала 29 повідомлень від телерадіокомпаній про труднощі з виконанням умов ліцензій під час карантину.

Про це розповіла голова Нацради Ольга Герасим’юк під час онлайн-засідання 7 травня.

Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення повідомив Нацраду про припинення надання телекомунікаційних послуг з трансляції програм ТРК «Академія» (телеканал «ПравдаТУТ Київ») і ТРК «Сатурн» (телеканал «Погляд Київщина») через борги за надані послуги. Обидві компанії ділили одну аналогову частоту в Києві – 27 ТВК.

Також Концерн РРТ попередив Нацраду про можливе припинення надання послуг ТРК «Атлант-СВ» (телеканал ATR) – теж через борги. Цей канал з початку року не отримує державної підтримки та перебуває на межі закриття. 6 травня уряд повідомив, що розблокував можливість фінансування ATR.

Крім того, Нацрада отримала 29 повідомлень від різних телерадіокомпаній про труднощі, які в них виникли через карантин і кризу. Нацрада сама запропонувала мовникам сигналізувати про це, нагадала Ольга Герасим’юк. Вона навела таку статистику:

Нагадаємо, наприкінці березня Нацрада попросила мовників повідомляти, якщо в умовах карантину вони не можуть виконувати свої програмні концепції, та мала наміри враховувати такі обставини.

Раніше про домовленість членів Нацради не карати мовників за відхилення від програмної концепції розповів в інтерв’ю «Детектору медіа» член Нацради Максим Онопрієнко.

Також Нацрада оголосила про створення платформи для обміну контентом між регіональними телекомпаніями Media Change Ukraine.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY