«1+1 медіа» звинуватила Новий канал у недотриманні квот національного продукту

«1+1 медіа» звинуватила Новий канал у недотриманні квот національного продукту

17 Лютого 2020
3742
17 Лютого 2020
17:58

«1+1 медіа» звинуватила Новий канал у недотриманні квот національного продукту

3742
Група «1+1 медіа» звинуватила конкурентів – Новий канал з групи StarlightMedia – у недотриманні законодавчих квот національного продукту. Новий канал поки що не коментує це питання.
«1+1 медіа» звинуватила Новий канал у недотриманні квот національного продукту
«1+1 медіа» звинуватила Новий канал у недотриманні квот національного продукту

За даними «1+1 медіа», у різні періоди січня 2020 року в ефірі Нового каналу було від 32% до 42% національного продукту. Нагадаємо, що закон «Про телебачення і радіомовлення» передбачає, що «у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт».

«1+1 медіа» заявляє, що змушена звернутися до менеджменту Нового каналу та до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення із запитанням, чому законодавство було проігноровано. Відповідну заяву група зробила 17 лютого.

Група пояснює, що для неї одним з важливих питань є дотримання вимог чинного законодавства щодо квот для національного продукту, а також дотримання принципів fair play, коли всі учасники галузі та власники медіабізнесів знаходяться в рівних умовах.

«Якими б цікавими не були серіали, фільми та шоу, вироблені закордоном, телевізійний продукт, створений в Україні, завжди є та буде ближчим і пріоритетним для нас. Адже його присутність на телебаченні – це не лише підтримка розвитку національної телевізійної індустрії, але й необхідний засіб для патріотичного виховання громадян нашої країни та розуміння національної ідеології, цінностей, культури», – йдеться в заяві групи.

«1+1 медіа» закликає інші медіагрупи пам’ятати про спільну відповідальність та докладати зусиль, аби конкуренція на ринку телебачення залишалась здоровою, а принципи партнерства завжди дотримувались.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до маркетинг-директорки Нового каналу Ольги Балабан – канал поки не коментує заяву конкурентів.

Заяві «1+1 медіа» про національний продукт на Новому каналі передував жарт ведучого Нового каналу Сергія Притули на тему скандалу з мовним питанням на «1+1».

Нагадаємо, нещодавно стався скандал через пояснення менеджменту каналу «1+1» про виробництво серіалів російською мовою.

На презентації весняного сезону каналу «1+1» стало відомо, що на «1+1» вийде сім російськомовних мелодрам. Менеджмент каналу наголосив на тому, що це зумовлено бізнес-міркуваннями.

При цьому «Плюси» знімають комедійні серіали українською мовою. Продюсерка серіалів і фільмів «1+1» Олена Єремеєва пояснила, що «мелодрами українською мовою дивляться гірше, ніж комедії», зокрема тому, що «знайти тональність української мови, щоб глядач її сприймав, непросто».

Така позиція менеджменту «1+1» викликала обурення багатьох громадських, культурних діячів, посадовців і політиків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду