detector.media
17.02.2020 17:58
«1+1 медіа» звинуватила Новий канал у недотриманні квот національного продукту
«1+1 медіа» звинуватила Новий канал у недотриманні квот національного продукту
Група «1+1 медіа» звинуватила конкурентів – Новий канал з групи StarlightMedia – у недотриманні законодавчих квот національного продукту. Новий канал поки що не коментує це питання.

За даними «1+1 медіа», у різні періоди січня 2020 року в ефірі Нового каналу було від 32% до 42% національного продукту. Нагадаємо, що закон «Про телебачення і радіомовлення» передбачає, що «у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт».

«1+1 медіа» заявляє, що змушена звернутися до менеджменту Нового каналу та до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення із запитанням, чому законодавство було проігноровано. Відповідну заяву група зробила 17 лютого.

Група пояснює, що для неї одним з важливих питань є дотримання вимог чинного законодавства щодо квот для національного продукту, а також дотримання принципів fair play, коли всі учасники галузі та власники медіабізнесів знаходяться в рівних умовах.

«Якими б цікавими не були серіали, фільми та шоу, вироблені закордоном, телевізійний продукт, створений в Україні, завжди є та буде ближчим і пріоритетним для нас. Адже його присутність на телебаченні – це не лише підтримка розвитку національної телевізійної індустрії, але й необхідний засіб для патріотичного виховання громадян нашої країни та розуміння національної ідеології, цінностей, культури», – йдеться в заяві групи.

«1+1 медіа» закликає інші медіагрупи пам’ятати про спільну відповідальність та докладати зусиль, аби конкуренція на ринку телебачення залишалась здоровою, а принципи партнерства завжди дотримувались.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до маркетинг-директорки Нового каналу Ольги Балабан – канал поки не коментує заяву конкурентів.

Заяві «1+1 медіа» про національний продукт на Новому каналі передував жарт ведучого Нового каналу Сергія Притули на тему скандалу з мовним питанням на «1+1».

Нагадаємо, нещодавно стався скандал через пояснення менеджменту каналу «1+1» про виробництво серіалів російською мовою.

На презентації весняного сезону каналу «1+1» стало відомо, що на «1+1» вийде сім російськомовних мелодрам. Менеджмент каналу наголосив на тому, що це зумовлено бізнес-міркуваннями.

При цьому «Плюси» знімають комедійні серіали українською мовою. Продюсерка серіалів і фільмів «1+1» Олена Єремеєва пояснила, що «мелодрами українською мовою дивляться гірше, ніж комедії», зокрема тому, що «знайти тональність української мови, щоб глядач її сприймав, непросто».

Така позиція менеджменту «1+1» викликала обурення багатьох громадських, культурних діячів, посадовців і політиків.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY