Канал Sirius припинив мовлення. Власник каже, що «намагається викарабкатися»

Канал Sirius припинив мовлення. Власник каже, що «намагається викарабкатися»

4 Лютого 2020
6654
4 Лютого 2020
18:49

Канал Sirius припинив мовлення. Власник каже, що «намагається викарабкатися»

6654
«Колектив на паузі».
Канал Sirius припинив мовлення. Власник каже, що «намагається викарабкатися»
Канал Sirius припинив мовлення. Власник каже, що «намагається викарабкатися»

Закарпатський супутниковий телеканал Sirius, який базується в Мукачеві, припинив мовлення. Трансляції немає ні на сайті, ні на стримінгових сервісах. На сайті остання новина датована 20 січня, соцмережі та ютуб перестали оновлюватись приблизно в той самий час.

Як розповів «Детектору медіа» ексдиректор каналу Віталій Мещеряков, ще в середині серпня минулого року інвестор повідомив, що за два тижні припиниться фінансування і, відповідно, телекомпанія більше не працюватиме.

«У цей проміжок часу ми повідомили наших партнерів про завершення співпраці, а майже три десятки працівників – про майбутнє звільнення. Фактично ані повноцінних новин, ані бодай якихось власних програм з вересня вже не вироблялося. В ефірі були повтори відзнятих раніше програм та програми наших партнерів, зокрема «Німецької  Хвилі», «Радіо Свободи», «Голосу Америки». Якісь сюжети робили дві знімальні групи, що погодилися працювати з телеканалом після відходу основної когорти найкращих працівників, які й були обличчям телеканалу в останні півтора року», – сказав Віталій Мещеряков.

Власник ТОВ «Сіріус Медіа Продакшн» Роман Поворозник у коментарі «Детектору медіа» підтвердив, що канал не працює: «Ми призупинили свою роботу. Намагаємося викарабкатися, шукаємо джерела фінансування».

Віталій Мещеряков каже, що в телеканалу тривалий час були фінансові проблеми. «Ми, звісно, терпіли, розуміючи, що фінансова ситуація в країні загалом не найкраща. Водночас я вдячний власникам за надану можливість реалізувати ідеї. Насправді багато чого вдалося реалізувати. Як на мене на каналі були досить непогані авторські програми. А наші новини задавали тон усім іншим телеканалам, часто навіть загальноукраїнські телеканали просили поділитися матеріалами, авторитетні сайти давали інформації з посиланням на Sirius. З десяток наших сюжетів у фейсбуку мали більше мільйона переглядів кожен. Тому мені шкода було за команду – дуже сильних журналістів, операторів, режисерів», – розповів Віталій Мещеряков.

На запитання про долю колективу Роман Поворозник відповів, що «колектив на паузі».

Нагадаємо, ТОВ «Сіріус медіа продакшн» у жовтні 2016 року отримало ліцензію на супутниковий телеканал Sirius. На той момент власником каналу був керівник київської аграрної компанії «Агролідер» Олег Колеба. Планувалося, що за тематикою канал матиме етнічне спрямування, його програми будуть зорієнтовані на національні меншини, що проживають у Західній Україні.

У жовтні 2017 року стало відомо, що власником телеканалу Sirius (ТОВ «Сіріус медіа продакшн») став помічник-консультант народного депутата із Закарпаття Віктора Балоги Роман Поворозник.

У березні 2018 року директором телеканалу Sirius став ексменеджер Закарпатської регіональної філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Віталій Мещеряков. Планувалося, що канал матиме три студії — в Мукачевому, Ужгороді і Києві, які взаємодіятимуть.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6654
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віталій
1535 дн. тому
А можна приклади оцієї самої джинси, яку не пробачають інвестори і глядачі (бажано з посиланням на ютуб чи фб сторінку)?
Михайло Думич, Нова Кам'янка, Львівщина
1536 дн. тому
Сіріус зник, бо в них джинса є. А це глядачі та інвестори не вибачають. Суспільство змінилось.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду