Режисерка Надія Парфан запускає онлайн-кінотеатр українських стрічок «Такфлікс»

Режисерка Надія Парфан запускає онлайн-кінотеатр українських стрічок «Такфлікс»

24 Грудня 2019
5041
24 Грудня 2019
18:27

Режисерка Надія Парфан запускає онлайн-кінотеатр українських стрічок «Такфлікс»

5041
«Такфлікс» працюватиме як стрімінгова платформа для легального перегляду нового українського кіно.
Режисерка Надія Парфан запускає онлайн-кінотеатр українських стрічок «Такфлікс»
Режисерка Надія Парфан запускає онлайн-кінотеатр українських стрічок «Такфлікс»

Про це повідомляє пресслужба проєкту. 

Зазначається, що працювати у тестовому режимі онлайн-кінотеатр розпочне 31 грудня 2019 року. Засновницею «Такфлікса» є українська кінорежисерка, продюсерка та кураторка культурних проектів Надія Парфан.

На етапі пілоту куратори платформи робитимуть акцент на авторські та незалежні фільми українського виробництва останніх років. Першим фільмом в онлайн-кінотеатрі стане антиутопія «2020: Безлюдна країна» Корнія Грицюка. Дія стрічки розгортається в уявному 2020 році, коли Україну охоплює хвиля масової міграції і на її території залишається всього вісім людей. Роль президента безлюдної країни зіграв український журналіст, теле- і радіоведучий Андрій Куликов.

Глядач зможе купити окремий онлайн-квиток на обраний фільм без підписки та реєстрації. 50% прибутку від продажу квитків отримають режисери та творці фільму, а в майбутньому на «Такфліксі» планують окремий розділ для краудфандингових кампаній на підтримку кіновиробництва.

Засновницею «Такфлікса» є українська кінорежисерка, продюсерка та кураторка культурних проектів Надія Парфан.

«За останні п’ять років в Україні з’явився не один десяток фільмів, якими можна сміливо пишатися. Ці стрічки подорожують престижними фестивалями, виграють нагороди і все частіше викликають не лише емоції глядачів, а й бізнес-інтерес сейлз-агентів, дистриб’юторів і бродкастерів усього світу. Попри це, українська аудиторія не завжди має доступ до нового українського кіно. В кінотеатрах його ставлять на дуже обмежений період часу або в незручні години, а на великих онлайн-платформах воно губиться в тіні комерційного контенту. На щастя, сучасні технології дають нові можливості кінодистрибуції. Пора цим скористатися», - розповіла Надія Парфан.

Очікується, що у найближчі півроку платформа працюватиме в тестовому режимі і випускатиме один фільм на місяць.

Нагадаємо, раніше у зв’язку з відключенням серверів стрімінгового плеєра Moonwalk у Нідерландах перестали працювали щонайменше три великих українських піратських онлайн-кінотеатри - HDrezka, KinoGo та «ГідОнлайн».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5041
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду