Українські стрічки «Будинок "Слово"» та «IZI» офіційно вийшли в онлайн-прокат

Українські стрічки «Будинок "Слово"» та «IZI» офіційно вийшли в онлайн-прокат

16 Липня 2018
2453
16 Липня 2018
20:00

Українські стрічки «Будинок "Слово"» та «IZI» офіційно вийшли в онлайн-прокат

2453
Створені за підтримки Держкіно фільми «Будинок "Слово"» та «IZI» після кінотеатрального прокату та участі у фестивалях офіційно вийшли в онлайн-прокат.
Українські стрічки «Будинок "Слово"» та «IZI» офіційно вийшли в онлайн-прокат
Українські стрічки «Будинок "Слово"» та «IZI» офіційно вийшли в онлайн-прокат

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

В Україні фільми можна подивитись за допомогою відеосервіса Megogo. За межами країни документальний фільм Тараса Томенка «Будинок "Слово"» можна подивитися на платформах ITunes, Google Play, Amazon, Vimeо та JMan.tv, а українсько-італійську драматичну комедію «IZI» - на платформах Google Play, MyMovies та Chili.

Нагадаємо, що світова прем'єра фільму «Будинок "Слово"» відбулась на 33-му Варшавському кінофестивалі, де стрічка була представлена в основній конкурсній програмі. Також фільм був відібраний до програми FIVE CONTINENTS Міжнародного Гетеборзького кінофестивалю - найбільшого кінофестивалю в скандинавських країнах. Крім того, стрічка отримала нагороду Національної кінопремії «Золота Дзиґа» в номінації «Найкращий документальний фільм».

Стрічка присвячена трагічній долі української інтелігенції 30-х років минулого століття. В ній розповідається про знищення мистецького руху, що виник у 20-30-х роках у Харкові. Одна з головних сюжетних ліній фільму присвячена долі Миколи Хвильового, який вчинив самогубство.

Драматична комедія «ІZI» про колись вправного гонщика Ісідоро, що намагається змінити своє життя на краще, увійшла до п’ятірки фіналістів найпрестижнішої італійської кінопремії David di Donatello у номінаціях «Кращий режисер-дебютант» та «Кращий актор». В Україні фільм був номінований у категорії «Вибір глядача» кінопремії «Золота Дзиґа».

У серпні 2017 року стрічка брала участь у конкурсній програмі 70-го Міжнародного кінофестиваля у Локарно-2017 (Швейцарія). В кінці вересня 2017 стрічка «ІZI» також взяла участь у головному конкурсі найбільшого фестивалю італійського кіно за межами Італії - 35-му Annecy Cinema Italien - 2017 (Франція), де завоювала Гран-прі.

Стрічку також було представлено на кінофестивалі в Остенді-2017 (Бельгія) та на 30-му Гельсінському міжнародному кінофестивалі «Кохання й анархія-2017» (Фінляндія), було запрошено до участі у більш як 50 інших кінофестивалях.

За рейтингом італійської газети La Repubblica, фільм «IZI» увійшов у TOП-10 найкращих картин 2017 року в Італії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2453
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду