У «Волі» змінилися кінцеві бенефіціарні власники

У «Волі» змінилися кінцеві бенефіціарні власники

6 Грудня 2019
5529
6 Грудня 2019
17:59

У «Волі» змінилися кінцеві бенефіціарні власники

5529
У провайдера платного телебачення «Воля-кабель» змінилися кінцеві бенефіціарні власники. Відповідні зміни до ліцензій ТОВ «Воля-кабель» внесла 5 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.
У «Волі» змінилися кінцеві бенефіціарні власники
У «Волі» змінилися кінцеві бенефіціарні власники

Компанія вказала, що її кінцевими бенефіціарними власниками є Михайло Дмитриченко і Віталій Лакей. Вони також є й кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Віа медіа», на яке записані ліцензії кабельних телеканалів групи «Воля» («Воля Cine+»).

Зазначені компанією бенефіціари є керівниками компаній зі структури власності «Волі-кабель»: Михайло Дмитриченко – директор ТОВ «Телесвіт», Віталій Лакей – директор ТОВ «Київські телекомунікаційні мережі».

Раніше кінцевими бенефіціарними власниками компанії були Михайло Дмитриченко та Олександр Гнидюк (попередній директор ТОВ «Київські телекомунікаційні мережі»).

До 2019 року «Воля-кабель» у своїй структурі власності зазначала, що визначити її кінцевих бенефіціарів неможливо.

Нагадаємо, навесні 2019 року стало відомо про зміни акціонерів компанії «Воля», які сталися у 2018 році. У 2018 році австралійська компанія Warana Capital Pty Ltd придбала 5,6% акцій «Волі». Також серед нових інвесторів компанії – OL Group Ltd (набула 8,4%), зареєстрована на Кайманових островах. У той же час зі складу інвесторів вийшли Eton Park Master Fund Ltd (Кайманові острови) - 5,9%, Elq Investors II Ltd (Лондон) – 8,4%. Ключовим інвестором компанії «Воля», як і раніше, є американська інвестиційна компанія Providence Equity Partners – 34,92%. Також великі пакети зберігаються в інвестиційної групи SigmaBleyzer (США) – 15,3% і Європейського банку реконструкції і розвитку (11,7%).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду