Регіональні провайдери звинуватили «Волю» у демпінгу

Регіональні провайдери звинуватили «Волю» у демпінгу

7 Листопада 2019
1923
7 Листопада 2019
10:43

Регіональні провайдери звинуватили «Волю» у демпінгу

1923
Представники медіагруп переконані, що умови мають бути рівними для всіх гравців
Регіональні провайдери звинуватили «Волю» у демпінгу
Регіональні провайдери звинуватили «Волю» у демпінгу

Регіональні кабельні оператори звинуватили компанію «Воля» у демпінгу.  Про це йшлось 6 листопада під час дискусії на конференції «#TIM 2019: Telecom, IT, Media».

Кабельні оператори із Ужгорода звертали увагу на вимогу медіагруп до провайдерів пропонувати абонентам ціни за основні пакети не нижче за 80 гривень. Інакше їх підозрюватимуть у нечесній конкуренції, оскільки пакет з урахуванням вартості каналів  основних медіагруп не може коштувати значно дешевше. Натомість, за інформацією учасників конференції, компанія «Воля» пропонує абонентам акції, де до вартості підключення інтернету йде пакет телеканалів за ціною 29 грн.

Микола Фаєнгольд, комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia, зазначив, що так не має бути і підхід до всіх провайдерів має бути однаковим.

Директор зі стратегії та розвитку бізнесу групи Федір Гречанінов також наголосив на тому, що медіагрупи не робитимуть ні для кого виключень: «Єдине можливе виключення – це випадки, коли ви працюєте зі своїми існуючими абонентами. Програми лояльності для існуючих абонентів можливі». Він запевнив, що якщо наразі дійсно є такі акційні пропозиції у компанії «Воля», то вони скоро закінчиться.  Однак додав, що якщо «Воля» або інший провайдер додатково до  пакету телеканалів, вартістю 80-100 гривень, вирішить  дарувати інтернет, то медіагрупи у це не втручатимуться.

Генеральний директор компанії «Торсат», яка входить у «Інтер медіа груп»,  Денис Васянович, звернув увагу на те, що медіагрупи завжди  реагують на проблеми ринку, навіть якщо комусь зі сторін їх рішення здаються не надто радикальними. «Компанія «Воля»  щодня говорить, що не має міста, де б локальні провайдери не влаштовували акції – телебачення за одну гривню, і не демпінгували. Локальні провайдери по всій країні говорять про демпінг «Волі». «Воля» щорічно рапортує  про зростання ARPU перевищив 100 гривень з абонента. ARPU – це середня ціна. Тобто у них середня як у багатьох максимальна. Ми на всі ці випадки реагуємо. Ми співпрацюємо не один рік і ще не було випадку, коли ринок говорить про проблеми, а медіагрупи не вдались до її вирішення Звісно більшість з вас хотіли, щоб ми перестали співпрацювати з «Волею», а «Воля», щоб ми перестали співпрацювати з локальними операторами. Ми намагаємось не бути такими радикальними як ви хочете», - сказав він.

«Детектор медіа» звернувся до компанії «Воля» з проханням прокоментувати звинувачення у демпінгу.

Нагадаємо, Інтернет асоціація України розробила кілька проєктів кодексів професійної етики, які мають стати правилами саморегулювання на ринку. Один із них регулює сферу надання послуг телебачення. Ключовим поняттям кодексу є демпінг

 

Ілюстрація: Скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду