Нацрада зафіксувала відсутність мовлення на супутнику каналу Zik

Нацрада зафіксувала відсутність мовлення на супутнику каналу Zik

30 Жовтня 2019
2795
30 Жовтня 2019
15:30

Нацрада зафіксувала відсутність мовлення на супутнику каналу Zik

2795
Однак з цим не погодились представники каналу.
Нацрада зафіксувала відсутність мовлення на супутнику каналу Zik
Нацрада зафіксувала відсутність мовлення на супутнику каналу Zik

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зафіксувала відсутність мовлення на супутнику каналу Zik (ТОВ – ТРК «МІСТ ТБ»). Про це йшлось 30 жовтня під час засідання регулятора.

Член Нацради Сергій Костинський зазначив, що  відсутність мовлення каналом була зафіксована 27 серпня. Він пропонував оголосити компанії санкцію – попередження. «Ми зафіксували відсутність мовлення у відкритому доступу. Відповідний акт був складений», - сказав він.

Втім керівник компанії Віктор Козій запевняв, що канал мовлення не припиняв: «Це не можливо». Він посилався на суб’єктивний фактор у роботі спеціалістів регулятора.

«Ми надали докази з ефірної апаратної. Це людський фактор чи технічна помилка. Не було зафіксовано бодай  секундного припинення сигналу. На нашу користь свідчить те, що тричі був проведений моніторинг регулятора і відсутність мовлення більше не було зафіксовано», - сказав Віктор Козій.

У відповідь Сергій Костинський наголосив: «Я не вірю, коли саме в день перевірки виникають технічні проблеми чи   суб’єктивний фактор. Є систематичні дії і Нацрада їх фіксує».

Пан Козій надав регулятору  лист від оператора комунікації на підтвердження наявності сигналу.

Однак члени Нацради попросили пана Козія  надати також  лист, який компанія надсилала оператору. У очільника Zikу при собі його не було і розгляд питання перенесли на два тижні.

Нагадаємо, 5 вересня  Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK за однією з його супутникових ліцензій через відсутність супутникового мовлення.

Канал ZIK – це дві юридичні особи: ТОВ «ТРК “Нові комунікації”», яка володіє цифровою ефірною та супутниковою ліцензіями, та ТОВ «ТРК “Міст ТБ”», яка володіє аналоговою ефірною та супутниковою ліцензіями. ТРК «Міст ТБ», за даними моніторингу Нацради, не здійснює супутникового мовлення (інша юридична особа мовлення здійснює). Тому Нацрада призначила перевірку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2795
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду