Суд відкрив провадження у справі щодо анулювання ліцензії NewsOne

Суд відкрив провадження у справі щодо анулювання ліцензії NewsOne

22 Жовтня 2019
2572
22 Жовтня 2019
18:18

Суд відкрив провадження у справі щодо анулювання ліцензії NewsOne

2572
Раніше з відповідним позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась Національна ради України з питань телебачення і радіомовлення.
Суд відкрив провадження у справі щодо анулювання ліцензії NewsOne
Суд відкрив провадження у справі щодо анулювання ліцензії NewsOne

Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду Києва.

Нацрада просить суд анулювати ліцензію на мовлення, видану ТОВ «Новини 24 години» (логотип NewsOne).

Зазначається, що наразі справа буде розглядатись в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Раніше повідомлялось, що суд отримав позов Нацради та вирішує питання щодо відкриття провадження за цією справою.

Нагадаємо, 9 липня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») за ознаки розпалювання ворожнечі щодо окремих груп українського суспільства в ефірах каналу протягом останнього часу. Таке рішення Нацрада ухвалила за результатами моніторингів ефіру каналу за останній час, у тому числі – ефірів за 8 липня, де обговорювалася ідея спільного з російським телеканалом «Россия» телемарафону «Надо поговорить» і його скасування.

5 вересня за результатами цієї перевірки Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne через систематичне розпалювання ворожнечі в ефірі каналу, за що NewsOne раніше вже отримав штраф, але не усунув порушень.

Також до Окружного адміністративного суду надійшли позови самого каналу NewsOne щодо скасування рішення Нацради про призначення позапланової перевірки і скасування результатів цієї перевірки. Підготовче засідання в останній справі призначено на 9 грудня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2572
Читайте також
07.10.2019 14:26
Олександр Крумін
для «Детектора медіа»
2 808
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vvvv
1619 дн. тому
Почему только этот канал ?... Закрыть все "ватные" каналы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду