30-31 жовтня – експертний семінар «Впровадження директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги та стандартів Ради Європи в українське медійне законодавство»

22 Жовтня 2019
1414
22 Жовтня 2019
17:05

30-31 жовтня – експертний семінар «Впровадження директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги та стандартів Ради Європи в українське медійне законодавство»

1414
30-31 жовтня – експертний семінар «Впровадження директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги та стандартів Ради Європи в українське медійне законодавство»

У середу та четвер, 30-31 жовтня 2019 р., міжнародні та українські експерти презентують та обговорять положення Директиви Європейського Союзу про аудіовізуальні медіапослуги (Директива ЄС про АВМП) та стандарти Ради Європи у сфері медіа. Приведення українського законодавства у відповідність до положень Директиви ЄС про АВМП є зобов’язанням України згідно з Угодою про асоціацію з ЄС.

Експерти представлять та пояснять ключові визначення та новели Директиви ЄС про АВМП, загальні положення щодо аудіовізуальних медіапослуг, європейські стандарти та кращі практики щодо незалежного регулятора, механізми спів- та саморегулювання, а також можливості програми «Креативна Європа» в Україні для підтримки культурного та творчого секторів.

31 жовтня будуть представлені європейські ініціативи та практики боротьби з дезінформацією, проєкт EUvsDisinfo Європейської Служби зовнішніх справ East StratCom Task Force. Семінар організовує Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення у співпраці з проєктом «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні»*.

Організатори запрошують зацікавлених представників медіа, профільних державних інституцій, громадських організацій,  медіаекспертів, представників телерадіомовників та інших до участі.

Учасники:

  • Ольга Герсимюк, перша заступниця Голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення
  • Євгенія Кравчук, Заступниця Голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики
  • Микита Потураєв, Заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики
  • Анніка Вайдеманн (Annika Weidemann), Заступниця Голови Представництва Європейського Союзу в Україні
  • Олена Литвиненко, Заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні
  • Ів Саломон (Eve Salomon), консультантка Ради Європи (Велика Британія)
  • Хелена Мандіч (Helena Mandić), консультантка Ради Європи (Боснія і Герцеговина)
  • Пітер Вагнер (Peter M. Wagner), Голова Групи підтримки України Європейської Комісії
  • Ільмар Рааг, експерт з комунікацій (Естонія)
  • Представник/ця East StratCom Task Force  (TBC)
  • Юлія Федів, виконавча директорка Українського культурного фонду, керівниця Національного бюро Креативна Європа в Україні.

Мови заходу: англійська та українська (із забезпеченням синхронного перекладу).

Для участі у семінарі обов’язкова попередня реєстрація до 27 жовтня 2019 р. Підтвердження участі у семінарі буде надіслане на e-mail, вказаний під час реєстрації, до 12:00 28 жовтня 2019 року.

Проєкт «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» має на меті зміцнити роль медіа, їхню свободу та безпеку, а також суспільне мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в українському суспільстві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1414
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду