Нацрада знову оголошує конкурс цифрового радіо

Нацрада знову оголошує конкурс цифрового радіо

5 Вересня 2019
2970
5 Вересня 2019
18:56

Нацрада знову оголошує конкурс цифрового радіо

2970
5 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити конкурс на цифрове радіомовлення стандарту T-DAB (DAB+) у Києві.
Нацрада знову оголошує конкурс цифрового радіо
Нацрада знову оголошує конкурс цифрового радіо

На конкурс виставлено два місця в мультиплексі з 14 цифрових радіостанцій. Раніше на цих місцях мовили радіостанції Old Fashioned Radio та Zemlya, які нещодавно відмовилися від своїх ліцензій через погану якість сигналу та малу кількість слухачів цифрового радіо.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, є інші охочі мовити в цьому мультиплексі. Конкурсні умови передбачають мовлення без ретрансляції інших мовників.

Сергій Костинський також запропонував колегам розробити план дій з розвитку цифрового радіо по всій Україні, підготуватися й оголосити конкурси в усіх обласних центрах і великих містах.

Нагадаємо, 29 березня 2018 року Нацрада підбила підсумки першого конкурсу на цифрове радіо в Києві. Заяви подали 10 радіостанцій – усі вони стали переможцями конкурсу: «Радіо Марія», Old Fashioned Radio, Zemlya, Hype Radio, «Країна ФМ», «Перше цифрове», «Українське радіо», «Промінь», «Культура» і «Мейдан».

Однак радіостанція «Перше цифрове» не сплатила ліцензійного збору у встановлений законом строк і так і не стала ліцензіатом. 17 травня Нацрада скасувала своє рішення про визначення цієї компанії переможцем конкурсу.

26 липня 2018 року Нацрада визначила переможців другого конкурсу на цифрове радіо в Києві. У ньому перемогли радіостанція Міністерства оборони України «Армія ФМ» і три радіостанції холдингу Business Radio Group – «Бізнес-радіо», DJ FM і Power FM. Ще одна радіостанція Business Radio Group – радіо «Шансон» – програла в конкурсі.

6 вересня 2018 року Нацрада визначила переможця конкурсу на останнє 14-те місце в київському мультиплексі цифрових радіостанцій. Переможцем стала радіостанція «Прямий ФМ», яка була єдиним претендентом.

11 червня 2018 року Концерн РРТ запустив локальний київський мультиплекс цифрового радіо стандарту T-DAB (DAB+) у складі 9 цифрових радіостанцій: «Українське радіо», «Промінь», «Культура», «Країна ФМ», Old Fashioned Radio, Hype Radio, Zemlya, «Мейдан», і «Радіо Марія». 

7 листопада 2018 року Концерн РРТ запустив мультиплекс цифрового радіо в Києві у складі 13 радіостанцій. Єдина радіостанція, яка досі не розпочала мовлення, – це «Прямий ФМ».

22 серпня Нацрада анулювала ліцензії на цифрове мовлення радіостанцій Old Fashioned Radio та Zemlya за їхніми заявами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2970
Читайте також
07.11.2018 14:53
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 490
20.06.2018 13:15
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду