Ринок очікує зростання цін на пряму телерекламу у 2020 році - прогноз Kwendi Media Audit

3 Вересня 2019
2267
3 Вересня 2019
11:12

Ринок очікує зростання цін на пряму телерекламу у 2020 році - прогноз Kwendi Media Audit

2267
Рекламний ринок очікує зростання цін на пряму телерекламу на 39% у 2020 році.
Ринок очікує зростання цін на пряму телерекламу у 2020 році - прогноз Kwendi Media Audit

Про це свідчить опитування Kwendi Media Audit, повідомляє компанія.

В опитуванні взяли участь усі найбільші рекламні холдинги України: Publicis Groupe Ukraine, Dentsu Aegis Network Ukraine, Omnicom Media Group (Media Direction і Optimum Media), razom communications і Group M.

 Результати опитування експертів рекламного ринку

У порівнянні з травневим опитуванням, трохи знизилася консолідована оцінка інфляції на телебаченні, в пресі та зовнішній рекламі у 2019 році. Зростання очікувань простежується тільки в категоріях відео in-stream і out-stream (без YouTube і FB / Instagram).

«Уперше за довгий час серед експертів прозвучала думка, що можлива навіть дефляція по деяких категоріях digital-розміщень за підсумками 2019 року», - відзначає Kwendi Media Audit

У 2020 році, який пройде без президентських і парламентських виборів, ринок очікує більш ніж дворазове падіння темпів зростання цін у зовнішній рекламі. Рівень інфляції на ТБ також знизиться, проте залишиться досить високим: +39% для прямої реклами і +36% для спонсорства щодо цін 2019 року. Збільшення темпів інфляції експерти очікують у відео на YouTube і FB / Instagram і в категорії ppc-кампаній у соціальних мережах.

Опитування проводилося в серпні 2019 року.  Його дані наведені у вигляді середнього значення для кожного медіа із зазначенням мінімальних і максимальних прогнозів рівня інфляції.

Прогнози для інфляції цін подані в національній валюті. Kwendi Media Audit проводить опитування найбільших рекламних холдингів України з приводу медіаінфляції з 2014 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2267
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду