detector.media
30.08.2019 13:44
Film.ua запускає кулінарний канал «Кус-кус» із програмами Клопотенка та Созановського
Film.ua запускає кулінарний канал «Кус-кус» із програмами Клопотенка та Созановського
Film.ua Group планує вивести свій канал «Кус-кус» на самоокупність за три роки і бачить у своєму портфоліо 8-10 каналів PayTV.

Про це у коментарі «Детектор медіа» розповів операційний директор PayTV напрямку компанії Наріман Гусейнов.

За його словами, формат каналу «Кус-кус» кулінарний, він орієнтуватиметься на сімейну аудиторію, для гурманів та любителів, а цільовою аудиторією є жінки 25-45 років. Канал має на меті пропагувати культуру споживання та приготування їжі.

«Нам завжди подобалася кулінарна тематика, і локальний кулінарний телеканал — це ніша на ринку платного телебачення, яка в Україні не зайнята. Цей формат шоу та програм є сьогодні лише в певних слотах і днях національних каналів, а ми пропонуємо глядачам суцільні 24/7 нон-стоп кулінарних програм у будь-який час і без реклами. До речі, ми впевнені у потенціалі монетизації як каналу, так і проектів, що плануємо виробляти в Україні і за кордоном. І це лише посилювало бажання до розробки і запуску», - зазначив Наріман.

Можливість запуску кулінарного каналу в групі обговорювали ще з 2017 року, а після запуску каналу «36,6 TV» наприкінці 2018 року був готовий перший варіант концепції, який і ліг в основу «Кус-кус». 

«Програмне наповнення сфокусоване на тематиці приготування страв та закцентоване на простоту рецептів й доступність інгредієнтів, адже ми створюємо канал насамперед для українського глядача. Звичайно, естетичний іноземний контент та екзотика будуть присутні, але в міру. Щодо тематики наповнення — це будуть кухні різних культур, ми розглянемо популярну сьогодні тему здорового харчування, глядач дізнається, навчиться та гляне по-іншому на приготування перших, других страв, солодку випічку, салатів та навіть закусок. Зараз плануємо іноземний контент і готуємо до ефіру різні студії, а також проводимо переговори з двома закордонними мейджорами», - розказав операційний директор про контент новоствореного мовника.

В ефірі телеканалу «Кус-кус» глядачі побачать Євгена Клопотенка, Мирославу Уляніну, Валерія Созановського та «інших майстрів кулінарної тематики». Також  канал запрошує приєднатися до проекту всіх охочих українських та іноземних шеф-кухарів, блогерів та ведучих.

Наріман Гусейнов розказав, що документи на отримання супутникової ліцензії вже подані до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Він очікує на розгляд та рішення регулятора на початку вересня.

За прогнозами Film.ua Group та підрахунками партнерів компанії,  3 роки — досить оптимістичний термін виходу на самоокупність. «Але якщо зважати на інші можливості монетизації, тоді може вийти раніше», - вважає Наріман Гусейнов. 

Також компанія має намір продовжувати розробляти нові формати платних каналів.

«Стратегічно бачимо сімейство PayTV напрямку із 8-10 каналами у портфоліо Film.ua Group разом із функціями міжнародної теледистрибуції, розширенням власного виробничого продакшену PayTV, розвиток напрямків телевізійного спонсорства, соцмереж, YouTube, а також дистрибуції та монетизації контенту власного виробництва. Що стосується партнерства - ми проводимо переговори про співпрацю з різними партнерами», - розповів пан Гусейнов.

Щодо ніш, які цікавлять Film.ua, він нагадав, що на прес-ланчі «1+1» керівники дистрибуції медіагрупи згадували про плани запуску тревел-каналу Film.ua.

Нагадаємо, у серпні в дистрибуційне портфоліо групи «1+1 медіа» увійшли ще два канали Film.ua Group: FilmUADrama і «Кус-кус».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY