Нацрада оголосила попередження одеському телеканалу Olvia

Нацрада оголосила попередження одеському телеканалу Olvia

16 Серпня 2019
2047
16 Серпня 2019
19:50

Нацрада оголосила попередження одеському телеканалу Olvia

2047
Регулятор оголосив попередження ТОВ «Реноме інет» (логотип Olvia, м. Одеса) через порушення вимог ліцензії і чинного законодавства.
Нацрада оголосила попередження одеському телеканалу Olvia
Нацрада оголосила попередження одеському телеканалу Olvia

Відповідне рішення Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила 15 серпня за результатами позапланової виїзної перевірки, повідомляється на сайті регулятора.

Так, під час перевірки телеканалу Olvia експерти зафіксували, що мовник не дотримується умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення, оскільки зменшив частку програм власного виробництва, культурно-мистецьких, науково-просвітницьких, розважальних і дитячих передач, а також фільмопоказу. Крім того, змінено логотип (за ліцензією – Olvia, фактично – Olvia, NewsOne) і ретранслюються не передбачені умовами ліцензії програми ТОВ «Новини 24 години» (NewsOne) обсягом 19 год. 45 хв. на добу.

Через ці порушення Нацрада оголосила компанії попередження та видасть розпорядження про усунення ліцензіатом порушень упродовж двох тижнів.

Як повідомляв «Детектор медіа», у березні 2019 року стало відомо про зміну власника телеканалу Olvia. Раніше канал належав власнику будівельної компанії «Гефест» Пантелісу Бумбурасу (98%) і гендиректору цієї компанії Олександру Проценку, він же був і гендиректором каналу. 

Сама зміна власника відбулась 5 лютого. Власником 100% статутного фонду компанії став Михайло Іванов - до липня 2017 року він був директором ТОВ «Колумбус мерітайм», яке займається обслуговуванням водного транспорту.

14 березня Нацрада зафіксувала зміну власника в ліцензіях телеканалу Olvia. Телеканал у Нацраді представляв особисто Михайло Іванов. Він сказав, що купив телеканал «для розповсюдження інформації про морську галузь Одещини та України», оскільки сам займається консультаційними послугами в морській галузі і канали потрібен, «щоб залучати нових клієнтів».

Телеканал Olvia володіє ліцензіями на кабельне, супутникове і цифрове ефірне мовлення в Одеській області. При цьому ліцензії на супутникове і цифрове ефірне мовлення він отримав у 2017 році – після того, як став належати Пантелісу Бумбурасу.

До 2016 року телеканал мав назву КТК і входив до медіахолдингу «Козир Діджитал» одеського бізнесмена Олександра Козиря. Влітку 2016 року в ТОВ «Реноме інет» змінилися власники: компанію придбали Пантеліс Бумбурас і Олександр Проценко. А у квітні 2017 року компанія «Реноме інет» перейменувала свій телеканал КТК на Olvia, а також розширила його покриття: крім Одеси канал зайшов у кабельні мережі Маріуполя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2047
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду