Національна рада виставить 170 FM-частот на форматні конкурси

Національна рада виставить 170 FM-частот на форматні конкурси

10 Липня 2019
2336
10 Липня 2019
19:55

Національна рада виставить 170 FM-частот на форматні конкурси

2336
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 11 липня планує оголосити шість форматних конкурсів для потреб радіо.
Національна рада виставить 170 FM-частот на форматні конкурси
Національна рада виставить 170 FM-частот на форматні конкурси

Про це заявив член Нацради Максим Онопрієнко під час пресконференції 10 липня, повідомляє пресслужба регулятора.

«Це перший за всі 5 років настільки великий проект, який охоплює 23 області України, 41 частоту у 20 обласних центрах», – сказав він.

Концепція конкурсів передбачає 6 форматів: інформаційне мовлення, освітньо-розважальне, культурно-мистецьке, військово-патріотичне, місцеве мовлення і музично-розважальне.

На конкурс із розбудови інформаційного мовлення буде виставлено 36 FM-частот, зокрема в Києві, Ужгороді, Івано-Франковську, Одесі тощо. Це також і частоти на прикордонній території України і в районах «білих плям».

Конкурс на освітньо-розважальне мовлення охопить 38 FM-частот, зокрема в містах: Вінниця, Маріуполь, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Полтава, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів. 

15 FM-частот передбачено для конкурсу на культурно-мистецьке мовлення – у Вінниці, Житомирі, Запоріжжі, Кропивницькому, Львові, Миколаєві, Полтаві, Херсоні тощо.

Для розбудови військово-патріотичного радіо проводитиметься конкурс на 8 FM-частот у Запоріжжі, Львові, Миколаєві, Полтаві та Херсоні та інших містах країни.

Найбільше FM-частот – 68 – буде виставлено на конкурс із розбудови місцевого мовлення в рамках проекту «Мовлення громад». Серед них є частоти у Запоріжжі, Тернополі, Чернігові.

Також буде оголошено конкурс для мереж музично-розважального мовлення, на який буде винесено 5 FM-частот у Житомирі, Львові, Полтаві, Херсоні.

«Я думаю, що це дуже цікаві для ринку конкурси, і сподіваюсь, що через них ми розбудуємо і Суспільне мовлення, і отримаємо розвиток наявних радіостанцій, і також з’являться нові цікаві, зокрема місцеві, радіостанції», - додав Максим Онопрієнко.

Нагадаємо, раніше Нацрада розподілила 28 частот серед місцевих мовників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2336
Читайте також
18.04.2019 19:38
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
7 183
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду