detector.media
10.07.2019 19:55
Національна рада виставить 170 FM-частот на форматні конкурси
Національна рада виставить 170 FM-частот на форматні конкурси
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 11 липня планує оголосити шість форматних конкурсів для потреб радіо.

Про це заявив член Нацради Максим Онопрієнко під час пресконференції 10 липня, повідомляє пресслужба регулятора.

«Це перший за всі 5 років настільки великий проект, який охоплює 23 області України, 41 частоту у 20 обласних центрах», – сказав він.

Концепція конкурсів передбачає 6 форматів: інформаційне мовлення, освітньо-розважальне, культурно-мистецьке, військово-патріотичне, місцеве мовлення і музично-розважальне.

На конкурс із розбудови інформаційного мовлення буде виставлено 36 FM-частот, зокрема в Києві, Ужгороді, Івано-Франковську, Одесі тощо. Це також і частоти на прикордонній території України і в районах «білих плям».

Конкурс на освітньо-розважальне мовлення охопить 38 FM-частот, зокрема в містах: Вінниця, Маріуполь, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Полтава, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів. 

15 FM-частот передбачено для конкурсу на культурно-мистецьке мовлення – у Вінниці, Житомирі, Запоріжжі, Кропивницькому, Львові, Миколаєві, Полтаві, Херсоні тощо.

Для розбудови військово-патріотичного радіо проводитиметься конкурс на 8 FM-частот у Запоріжжі, Львові, Миколаєві, Полтаві та Херсоні та інших містах країни.

Найбільше FM-частот – 68 – буде виставлено на конкурс із розбудови місцевого мовлення в рамках проекту «Мовлення громад». Серед них є частоти у Запоріжжі, Тернополі, Чернігові.

Також буде оголошено конкурс для мереж музично-розважального мовлення, на який буде винесено 5 FM-частот у Житомирі, Львові, Полтаві, Херсоні.

«Я думаю, що це дуже цікаві для ринку конкурси, і сподіваюсь, що через них ми розбудуємо і Суспільне мовлення, і отримаємо розвиток наявних радіостанцій, і також з’являться нові цікаві, зокрема місцеві, радіостанції», - додав Максим Онопрієнко.

Нагадаємо, раніше Нацрада розподілила 28 частот серед місцевих мовників.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY