У парламенті зареєстрували законопроект щодо процедури обрання членів Нацради

У парламенті зареєстрували законопроект щодо процедури обрання членів Нацради

26 Квітня 2019
1637
26 Квітня 2019
18:00

У парламенті зареєстрували законопроект щодо процедури обрання членів Нацради

1637
У Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо вдосконалення конкурсної процедури обрання членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.
У парламенті зареєстрували законопроект щодо процедури обрання членів Нацради
У парламенті зареєстрували законопроект щодо процедури обрання членів Нацради

Законопроект  № 10268 «Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" щодо вдосконалення конкурсної процедури» зареєстрований 26 квітня. На сайті парламенту його текст ще не оприлюднений. Автори законопроекту - народні депутати з Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Владислав Севрюков, Дмитро Стеценко, Ольга Червакова, Олена Кондратюк і Григорій Шверк.

За словами члена Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Григорія Шверка, у законопроекті мова йде про терміни проведення конкурсу на посади членів Нацради: «За законом повноваження членів Нацради діють п’ять років. Після цього, за законом, ми маємо провести процедуру відбору нових членів Нацради від парламенту. Ця процедура триває 2-3 місяці. Це означає, що упродовж трьох місяців регулятор не може працювати. Тому законопроект спрямований на те, щоб робота Нацради була безперервною».

Втім, члени Нацради, в яких завершується термін повноважень, інколи продовжують їх виконувати до обрання нового складу. На це пан Шверк зазначив, що це не прописано в законі: «Наразі до будь-яких рішень Нацради після того, як спливає термін повноважень її членів, можуть бути претензії».

Нагадаємо, парламентський Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики планував розглянути завершення повноважень членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, призначених Верховною Радою України 24 квітня. Однак переніс розгляд цього питання.

За парламентською квотою членами Нацради працюють перший заступник голови Ольга Герасим’юк, відповідальний секретар Олександр Ільяшенко та Олег Черниш.

Усі вони призначені постановами Верховної Ради від 4 липня 2014 року. Тобто термін їх повноважень закінчується влітку.

 Фото з сайту novynarnia.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1637
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду