Мовлення на Луганщині припинене з шести станцій. Кабмін зобов’язав відновити електропостачання об’єктів телекомунікацій та зв’язку

10 Квітня 2019
1245
10 Квітня 2019
15:05

Мовлення на Луганщині припинене з шести станцій. Кабмін зобов’язав відновити електропостачання об’єктів телекомунікацій та зв’язку

1245
Уряд зобов’язав відновити електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку.
Мовлення на Луганщині припинене з шести станцій.  Кабмін зобов’язав відновити електропостачання об’єктів телекомунікацій та зв’язку

Уряд зобов’язав відновити електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів від 25  березня, яка була опублікована 9 квітня у виданні «Урядовий кур’єр».

Ця постанова стосується  у тому числі і об’єктів Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, які були знеструмлені за несплату боргу ТОВ «Енера Схід».

Нагадаємо, 4 квітня у частині Луганської області вимкнули телевізійне мовлення через борг Концерну РРТ за електроенергію.

Уряд наголошує, що електропостачання «підлягає відновленню протягом трьох діб з дня набрання чинності цією постановою».

Мовлення радіо- і телеканалів, за інформацією «Радіо Свобода»,  наразі відсутнє з шести щогл у Луганській області.Не працюють радіо- і телерелейні станції у Лисичанську, Широкому, Білолуцьку, Зоринівці, Сватовому і Біловодську – про це повідомив Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення «Радіо свободі». Об’єкти працюють в аварійному режимі, від дизельно-генераторних установок.

«Наслідком відключення електропостачання об’єктів стало повне припинення трансляції програм телебачення в аналоговому і цифровому форматі та порушення в роботі радіомовлення і засобів СБУ, Міністерства оборони, МВС, Держспецзв'язку, ВАТ Укртелеком, мобільних та інших операторів зв'язку по всій території Луганської області, включаючи непідконтрольні», – повідомив в.о. директора концерну РРТ Сергій Мікрюков.

Нагадаємо, через заборгованість за поставлену електроенергію 20 та 21 березня було знеструмлено дві вежі Концерну РРТ – в Білопіллі Сумської області та Красногорівці Полтавській області. Через це частина цих областей залишилися без покриття українськими ефірними теле- та радіосигналами.

За словами Сергія Мікрюкова, загалом борг Концерну за електроенергію складає понад мільйон гривень, він сформувався вже в 2019 році. Причому найбільшим боржником серед клієнтів Концерну РРТ за оплату послуг з розповсюдження сигналу і обслуговування передавачів є Національна суспільна телерадіокомпанія України.

25 березня уряд виділив 97 млн грн з резервного фонду державного бюджетуна погашення заборгованості НСТУ перед Концерном РРТ за надані послуги із трансляції телеканалів суспільного мовника. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду