detector.media
10.04.2019 15:05
Мовлення на Луганщині припинене з шести станцій. Кабмін зобов’язав відновити електропостачання об’єктів телекомунікацій та зв’язку
Уряд зобов’язав відновити електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку.

Уряд зобов’язав відновити електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів від 25  березня, яка була опублікована 9 квітня у виданні «Урядовий кур’єр».

Ця постанова стосується  у тому числі і об’єктів Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, які були знеструмлені за несплату боргу ТОВ «Енера Схід».

Нагадаємо, 4 квітня у частині Луганської області вимкнули телевізійне мовлення через борг Концерну РРТ за електроенергію.

Уряд наголошує, що електропостачання «підлягає відновленню протягом трьох діб з дня набрання чинності цією постановою».

Мовлення радіо- і телеканалів, за інформацією «Радіо Свобода»,  наразі відсутнє з шести щогл у Луганській області.Не працюють радіо- і телерелейні станції у Лисичанську, Широкому, Білолуцьку, Зоринівці, Сватовому і Біловодську – про це повідомив Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення «Радіо свободі». Об’єкти працюють в аварійному режимі, від дизельно-генераторних установок.

«Наслідком відключення електропостачання об’єктів стало повне припинення трансляції програм телебачення в аналоговому і цифровому форматі та порушення в роботі радіомовлення і засобів СБУ, Міністерства оборони, МВС, Держспецзв'язку, ВАТ Укртелеком, мобільних та інших операторів зв'язку по всій території Луганської області, включаючи непідконтрольні», – повідомив в.о. директора концерну РРТ Сергій Мікрюков.

Нагадаємо, через заборгованість за поставлену електроенергію 20 та 21 березня було знеструмлено дві вежі Концерну РРТ – в Білопіллі Сумської області та Красногорівці Полтавській області. Через це частина цих областей залишилися без покриття українськими ефірними теле- та радіосигналами.

За словами Сергія Мікрюкова, загалом борг Концерну за електроенергію складає понад мільйон гривень, він сформувався вже в 2019 році. Причому найбільшим боржником серед клієнтів Концерну РРТ за оплату послуг з розповсюдження сигналу і обслуговування передавачів є Національна суспільна телерадіокомпанія України.

25 березня уряд виділив 97 млн грн з резервного фонду державного бюджетуна погашення заборгованості НСТУ перед Концерном РРТ за надані послуги із трансляції телеканалів суспільного мовника. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY