Viasat заявляє, що не транслює російські канали

Viasat заявляє, що не транслює російські канали

28 Березня 2019
4334
28 Березня 2019
14:00

Viasat заявляє, що не транслює російські канали

4334
Компанія Viasat заявляє, що не має у своїх пакетах заборонених російських каналів, і спростовує інформацію, яку на Фейсбуці оприлюднив журналіст «Укрінформу» Георгій Тихий, а також додає, що нелегально підключити заборонені російські канали можна незалежно від провайдера.
Viasat заявляє, що не транслює російські канали
Viasat заявляє, що не транслює російські канали

Про це йдеться у повідомленні компанії, яку «Детектор медіа» отримав у відповідь на  прохання про коментар.

«Інформація, яку в своєму дописі на facebook опублікував користувач Gosha Tykhyi, не відповідає дійсності та є відвертим наклепом. Такі дії можемо розцінювати як навмисний підрив репутації Viasat та введення читачів в оману, поширюючи зраду в соціальних медіа, не розібравшись у технічній  стороні питання», - наголошує компанія

Нагадаємо, журналіст написав, що Viasat нібито розпочав транслювати заборонені російські канали ТНТ, Шансон ТВ, РТР Планета та інші. І додав у свою публікацію скріни.

Компанія наголошує, що нелегально підключити заборонені російські канали можна незалежно від провайдера. Адже сет-топ-бокси (або тюнери, ресивери), які використовують споживачі для перегляду телеканалів, мають змогу трансляції контенту в двох діапазонах. Перший – це так званий операторський діапазон, у якому присутній самостійно сформований провайдером перелік телеканалів на основі домовленості із правовласниками, із якими провайдер має діючі договори, та у відповідності до ліцензійних вимог Нацради.

«Цей діапазон включає канали із 1-го у списку та закінчується 599-м каналом (для ресиверів із можливістю трансляції у SD-форматі), або 999-м (для ресиверів із можливістю трансляції у HD-форматі). Супутникова платфома Viasat у жодному із пакетів, у тому числі, операторських, не надає доступу до заборонених російських телекаканалів», - йдеться у повідомленні Viasat.

Також компанія наголошує, що другий діапазон трансляції призначений виключно для кінцевих користувачів ‒ перелік телеканалів у ньому формує глядач самостійною та незалежно від провайдера за допомогою сканування діапазону та збереження каналу в пам'яті тюнера: «Оскільки наразі сигнал російських телеканалів не закодований та сягає території України, споживацькі тюнери старого зразка мають можливість  приймати його Саме цей діапазон трансляції і має місце у ситуації, яка набула фіктивного резонансу в соцмережах».  

Viasat стверджує, що  скріни, оприлюднені у послі журналіста Георгія Тихого свідчать про «самостійне та свідоме налаштування прийому російських каналів у SD-тюнерах, у яких для користувача діапазон починається лише з 600-го каналу». «Все це свідчить про свідомий пошук та підключення заборонених російських телеканалів, які мовлять у відкритому доступі на супутнику Hot Bird.  Ми припускаємо, що споживач навмисно додав та зберіг ці канали до списку каналів операторського ресивера з метою розповсюдити неправдиву інформацію про пакетні пропозиції Viasat та таким чином дискредитувати діяльність компанії», - повідомляє Viasat.

Саме кодування супутникову сигналу, на думку представників  компанії,  має убезпечити від таких випадків та допомогти боротися з піратством: «Забезпечити це технічно стане можливо завдяки новим безкартковим сеттопбоксам для прийому закодованого супутникового сигналу, які матимуть вбудовану функцію віддаленого блокування перегляду забороненого контенту».

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення здійснить моніторинг супутникового провайдера Viasat у відповідь на пост у «Фейсбуці» журналіста «Укрінформу» Георгія Тихого.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4334
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гена
1853 дн. тому
Гоша Тыхый пусть пойдет в Ютуб и насладится просмотром всех российских пропагандистских передач центральных российских каналов - Россия1, Первый, НТВ и т.д., а эти дебилы запрещают вполне адекватные телеканалы только за то, что на них показывают фильмы с изображением Кремля.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду