detector.media
28.03.2019 14:00
Viasat заявляє, що не транслює російські канали
Viasat заявляє, що не транслює російські канали
Компанія Viasat заявляє, що не має у своїх пакетах заборонених російських каналів, і спростовує інформацію, яку на Фейсбуці оприлюднив журналіст «Укрінформу» Георгій Тихий, а також додає, що нелегально підключити заборонені російські канали можна незалежно від провайдера.

Про це йдеться у повідомленні компанії, яку «Детектор медіа» отримав у відповідь на  прохання про коментар.

«Інформація, яку в своєму дописі на facebook опублікував користувач Gosha Tykhyi, не відповідає дійсності та є відвертим наклепом. Такі дії можемо розцінювати як навмисний підрив репутації Viasat та введення читачів в оману, поширюючи зраду в соціальних медіа, не розібравшись у технічній  стороні питання», - наголошує компанія

Нагадаємо, журналіст написав, що Viasat нібито розпочав транслювати заборонені російські канали ТНТ, Шансон ТВ, РТР Планета та інші. І додав у свою публікацію скріни.

Компанія наголошує, що нелегально підключити заборонені російські канали можна незалежно від провайдера. Адже сет-топ-бокси (або тюнери, ресивери), які використовують споживачі для перегляду телеканалів, мають змогу трансляції контенту в двох діапазонах. Перший – це так званий операторський діапазон, у якому присутній самостійно сформований провайдером перелік телеканалів на основі домовленості із правовласниками, із якими провайдер має діючі договори, та у відповідності до ліцензійних вимог Нацради.

«Цей діапазон включає канали із 1-го у списку та закінчується 599-м каналом (для ресиверів із можливістю трансляції у SD-форматі), або 999-м (для ресиверів із можливістю трансляції у HD-форматі). Супутникова платфома Viasat у жодному із пакетів, у тому числі, операторських, не надає доступу до заборонених російських телекаканалів», - йдеться у повідомленні Viasat.

Також компанія наголошує, що другий діапазон трансляції призначений виключно для кінцевих користувачів ‒ перелік телеканалів у ньому формує глядач самостійною та незалежно від провайдера за допомогою сканування діапазону та збереження каналу в пам'яті тюнера: «Оскільки наразі сигнал російських телеканалів не закодований та сягає території України, споживацькі тюнери старого зразка мають можливість  приймати його Саме цей діапазон трансляції і має місце у ситуації, яка набула фіктивного резонансу в соцмережах».  

Viasat стверджує, що  скріни, оприлюднені у послі журналіста Георгія Тихого свідчать про «самостійне та свідоме налаштування прийому російських каналів у SD-тюнерах, у яких для користувача діапазон починається лише з 600-го каналу». «Все це свідчить про свідомий пошук та підключення заборонених російських телеканалів, які мовлять у відкритому доступі на супутнику Hot Bird.  Ми припускаємо, що споживач навмисно додав та зберіг ці канали до списку каналів операторського ресивера з метою розповсюдити неправдиву інформацію про пакетні пропозиції Viasat та таким чином дискредитувати діяльність компанії», - повідомляє Viasat.

Саме кодування супутникову сигналу, на думку представників  компанії,  має убезпечити від таких випадків та допомогти боротися з піратством: «Забезпечити це технічно стане можливо завдяки новим безкартковим сеттопбоксам для прийому закодованого супутникового сигналу, які матимуть вбудовану функцію віддаленого блокування перегляду забороненого контенту».

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення здійснить моніторинг супутникового провайдера Viasat у відповідь на пост у «Фейсбуці» журналіста «Укрінформу» Георгія Тихого.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY