«Хіт FM» стала найрейтинговішою радіостанцією

«Хіт FM» стала найрейтинговішою радіостанцією

6 Березня 2019
5607
6 Березня 2019
16:33

«Хіт FM» стала найрейтинговішою радіостанцією

5607
«Хіт FM» стала найрейтинговішою радіостанцією за результатами четвертої хвилі дослідження радіослухання за 2018 рік.
«Хіт FM» стала найрейтинговішою радіостанцією
«Хіт FM» стала найрейтинговішою радіостанцією

Про це йдеться в даних міжгалузевого індустріального об’єднання «Радіокомітет», проведених компанією «Kantar TNS в Україні»*.

«Хіт FM» лідирує за показниками рейтингу та охоплення. На другому та третьому місці – «Люкс FM» і радіо «П’ятниця». Як і в минулій хвилі дослідження, у п’ятірці найпопулярніших радіостанцій країни – «Русское радио Украина» та радіо «Шансон». У порівняні з минулою хвилею, в десятку радіостанцій за показником рейтингу повернулося «Наше радіо».

За словами директора з маркетингу та продажів  ТРК «Люкс» Маркіяна Проціва, 2018 рік був успішним для радіо. Адже дефіцит інвентарю (рекламного часу та рекламних площ) на телебаченні та в зовнішній рекламі привів на радіо нових клієнтів. «Тому 2019 рік вважаю роком нових можливостей для радіо, яке, на мою думку, є найбільш недооціненим медіа в Україні. Однак для реалізації потенціалу необхідна консолідація ринку для того, щоб запропонувати рекламодавцям ефективні рішення для їх комунікаційних стратегій», – вважає він.

Директорка агенції «Радіо Експерт» Лариса Булатова звернула увагу на те, що радіо стабільно демонструє найвище охоплення аудиторії при найнижчій вартості контакту. «Станції з топ-10 входять у різні радіохолдинги, що символізує та підтримує здорову конкуренцію та відсутність монопольного чи дуопольного тиску на ринку», – каже Лариса.

А Оксана Шавель, маркетинг-директорка «ТАВР Медіа»,  вважає, що радіо має гарні позиції на ринку, оскільки серйозно розширює свої комунікаційні можливості завдяки створенню інтернет-каналів та вдосконаленню контенту: «Гнучкість та оперативність радіо плюс розширення аудиторії завдяки інтернет-мовленню  – це однозначно початок нової ери, яку "ТАВР Медіа" розглядає уже не просто як радіо, а як глобальна трансформація в поняття "аудіо". У пріоритеті сьогодні контент і ще раз контент, способів доставки якого у нас стає все більше. Тому прогнози в нас цілком оптимістичні».

Відповідно до даних дослідження традиційно радіо більше слухають чоловіки (54%). «Раз в день та частіше» вони користуються інтернетом (85%). Практично половина опитаних (49%) отримують зарплату від 7000 і вище, більшість із них (61%) вважають свій дохід середнім та високим. Слухають радіо переважно особи з повною вищою освітою (52%), більшість із них одружена (64%).

* Дослідження RadioResearch проводиться компанією «Kantar TNS в Україні» методом комп'ютеризованого телефонного опитування слухання за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед населення міст України чисельністю 50 тисяч і більше, у віці 12-65 років. Дані поточної хвилі дослідження охоплюють період з 1.10.2018 по 09.12.2018. Вибірка становила 10 240 респондентів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5607
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду