detector.media
06.03.2019 16:33
«Хіт FM» стала найрейтинговішою радіостанцією
«Хіт FM» стала найрейтинговішою радіостанцією
«Хіт FM» стала найрейтинговішою радіостанцією за результатами четвертої хвилі дослідження радіослухання за 2018 рік.

Про це йдеться в даних міжгалузевого індустріального об’єднання «Радіокомітет», проведених компанією «Kantar TNS в Україні»*.

«Хіт FM» лідирує за показниками рейтингу та охоплення. На другому та третьому місці – «Люкс FM» і радіо «П’ятниця». Як і в минулій хвилі дослідження, у п’ятірці найпопулярніших радіостанцій країни – «Русское радио Украина» та радіо «Шансон». У порівняні з минулою хвилею, в десятку радіостанцій за показником рейтингу повернулося «Наше радіо».

За словами директора з маркетингу та продажів  ТРК «Люкс» Маркіяна Проціва, 2018 рік був успішним для радіо. Адже дефіцит інвентарю (рекламного часу та рекламних площ) на телебаченні та в зовнішній рекламі привів на радіо нових клієнтів. «Тому 2019 рік вважаю роком нових можливостей для радіо, яке, на мою думку, є найбільш недооціненим медіа в Україні. Однак для реалізації потенціалу необхідна консолідація ринку для того, щоб запропонувати рекламодавцям ефективні рішення для їх комунікаційних стратегій», – вважає він.

Директорка агенції «Радіо Експерт» Лариса Булатова звернула увагу на те, що радіо стабільно демонструє найвище охоплення аудиторії при найнижчій вартості контакту. «Станції з топ-10 входять у різні радіохолдинги, що символізує та підтримує здорову конкуренцію та відсутність монопольного чи дуопольного тиску на ринку», – каже Лариса.

А Оксана Шавель, маркетинг-директорка «ТАВР Медіа»,  вважає, що радіо має гарні позиції на ринку, оскільки серйозно розширює свої комунікаційні можливості завдяки створенню інтернет-каналів та вдосконаленню контенту: «Гнучкість та оперативність радіо плюс розширення аудиторії завдяки інтернет-мовленню  – це однозначно початок нової ери, яку "ТАВР Медіа" розглядає уже не просто як радіо, а як глобальна трансформація в поняття "аудіо". У пріоритеті сьогодні контент і ще раз контент, способів доставки якого у нас стає все більше. Тому прогнози в нас цілком оптимістичні».

Відповідно до даних дослідження традиційно радіо більше слухають чоловіки (54%). «Раз в день та частіше» вони користуються інтернетом (85%). Практично половина опитаних (49%) отримують зарплату від 7000 і вище, більшість із них (61%) вважають свій дохід середнім та високим. Слухають радіо переважно особи з повною вищою освітою (52%), більшість із них одружена (64%).

* Дослідження RadioResearch проводиться компанією «Kantar TNS в Україні» методом комп'ютеризованого телефонного опитування слухання за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед населення міст України чисельністю 50 тисяч і більше, у віці 12-65 років. Дані поточної хвилі дослідження охоплюють період з 1.10.2018 по 09.12.2018. Вибірка становила 10 240 респондентів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY