Рада ухвалила закон про окремі тарифи на доставку преси на Донбасі

Рада ухвалила закон про окремі тарифи на доставку преси на Донбасі

18 Вересня 2018
1796
18 Вересня 2018
12:55

Рада ухвалила закон про окремі тарифи на доставку преси на Донбасі

1796
18 вересня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон про окремі тарифи на приймання і доставку преси в Донецькій та Луганській областях.
Рада ухвалила закон про окремі тарифи на доставку преси на Донбасі
Рада ухвалила закон про окремі тарифи на доставку преси на Донбасі

За відповідний законопроект № 8114 «Про внесення зміни до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" (щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місце проживання яких є територія Донецької та Луганської областей де органи державної влади України здійснюють свої повноваження)» проголосували 235 народних депутатів.

Закон передбачає, що на підконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей мають бути встановлені окремі тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на території цих областей. Закон має набрати чинності з наступного після оприлюднення дня та діяти тимчасово протягом п’яти років.

Уряд повинен протягом місяця привести свої нормативно-правові акти у відповідність із законом і забезпечити перегляд та ухвалення міністерствами й відомствами необхідних підзаконних актів.

Законопроект № 8114 зареєстрували 13 березня 2018 року народні депутати Віталій Курило, Артур Герасимов, Антон Геращенко, Наталія Веселова, Максим Єфімов та Олег Ляшко.

У квітні Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав цей проект у першому читанні і рекомендував ухвалити. Представник «Укрпошти» під час засідання зазначив, що підприємство підтримує цей проект.

3 липня Верховна Рада ухвалила законопроект у першому читанні.

У вересні Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики запропонував ухвалити цей законопроект як невідкладний.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1796
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду