В Україні запустять супутниковий телеканал про Китай

В Україні запустять супутниковий телеканал про Китай

30 Серпня 2018
2679
30 Серпня 2018
18:01

В Україні запустять супутниковий телеканал про Китай

2679
29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати ліцензію ТОВ «Новий шовковий шлях – Україна» на запуск супутникового телеканалу про Китай під логотипом «+86 NSR».
В Україні запустять супутниковий телеканал про Китай
В Україні запустять супутниковий телеканал про Китай

Власниками телеканалу є громадянин Китаю Лю Лімінг (85%) і Володимир Линник (15%) – колишній генеральний директор Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс».

Володимир Линник розповів, що Лю Лімінг – є основним інвестором каналу, цей китайський бізнесмен уже 20 років працює в Україні.

Телеканал у форматі travel&adventure (подорожі та пригоди) розповідатиме про культуру, науку та історію Китаю. Його назва «+86 NSR» є комбінацією міжнародного телефонного коду Китаю та абревіатури New Silk Road («новий шовковий шлях»).

За словами пана Линника, ідею створення телеканалу обговорювали з послом Китаю в Україні. Канал планують запустити 1 січня 2019 року, у рік Китаю в Україні.

Програмне наповнення каналу становитимуть культурно-мистецькі програми (4,5 години на добу), науково-просвітницькі (3,5 години на добу), освітні (4,5 години на добу) і телеторгівля (3 години на добу).

«+86 NSR» планує мовити в некодованому вигляді із супутника Amos-7.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2679
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2063 дн. тому
Логика властей. Телеканал про коммунистический Китай – это хорошо, телеканал "Гамма" про коммунистическую Украину – это плохо
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду