Рекламне агентство родини Тетяни Попової судиться щодо тендера Мінінформполітики

Рекламне агентство родини Тетяни Попової судиться щодо тендера Мінінформполітики

27 Серпня 2018
2715
27 Серпня 2018
18:00

Рекламне агентство родини Тетяни Попової судиться щодо тендера Мінінформполітики

2715
Представниця Міністерства інформаційної політики України (МІП) на судовому засіданні висловила припущення, що агентство Mex Advertising подало позов через особисті образи екс-заступниці міністра інформаційної політики Юрія Стеця Тетяни Попової.
Рекламне агентство родини Тетяни Попової судиться щодо тендера Мінінформполітики
Рекламне агентство родини Тетяни Попової судиться щодо тендера Мінінформполітики

Сьогодні, 27 серпня, в Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося судове засідання у справі рекламного агентства Mex Advertising (ТОВ «Мекс Адвертайзинг») проти Антимонопольного комітету України (АМКУ), де третьою стороною є Міністерство інформаційної політики (МІП).

Компанія Mex Advertising, власниками якої, за даними держреєстру, є батьки Тетяни Попової, яка з лютого 2015 року по серпень 2016-го працювала заступницею міністра інформаційної політики Юрія Стеця, брала участь у тендері МІП на надання комплексу послуг з виробництва та поставки (доведення до споживачів) поліграфічної періодичної інформаційної продукції, який було оголошено в січні цього року. Сума тендера – 11,6 млн грн.

Постійно діюча комісія адміністративної колегії Антимонопольного комітету України знайшла низку порушень у подачі документів та дискваліфікувала Mex Advertising. Зокрема, на думку колегії, було неправильно оформлено договір на оренду друкарського обладнання та не надано пояснювальної записки щодо відсутності довідки про рух коштів копанії за 2015-2016 роки.  

Рекламне агентство у свою чергу подало позов проти АМКУ з вимогою визнати незаконним і скасувати це рішення. 

Оскільки переможця тендера вже обрано (ним стало ТОВ «Мега-прес Груп») і договір із ним підписано, Mex Advertising не претендує повторно брати участі в конкурсі, але хоче, щоб суд визнав дії АМКУ неправомірними.

«У позивача немає вимог щодо участі в тендері, для нас достатньо визнання порушення прав», – сказала на судовому засіданні представниця Mex Advertising.

Представниця МІП у суді висловила припущення, що цей позов – наслідок особистої образи Тетяни Попової: «Просимо відмовити в задоволенні позову в повному обсязі. Крім того, вважаємо, що вказана справа мотивована, скоріше за все, якоюсь особистою образою екс-заступниці міністра інформаційної політики Тетяни Попової, чиї батьки вказані засновниками ТОВ "Мекс Адвертайзинг"». 

На судовому засіданні було розібрано деталі справи по суті. У результаті суддя Оксана Головань частково задовольнила позов Mex Advertising, визнавши неправомірною одну з претензій Антимонопольного комітету та призначивши відшкодування судового збору в розмірі 881 грн на користь позивача.

У коментарі «Детектору медіа» Тетяна Попова зазначила, що не є директором або менеджером компанії Mex Advertising. «Наскільки мені відомо, кошторис газети "Донецька правда" був в чотири раз менший, ніж та сума, яку МІП заявило на цьому тендері. І те, що вони викинули з участі в тендері всі компанії, крім наближених до себе, говорить мені скоріше про корупційні ризики. Компанія Мех уже мала досвід і готовий проект, який до цього робила з донорами, подала цей проект на тендер МІП, і коли побачила, що ціна в чотири рази вище і всіх інших викидають з цього тендера, подала позов. Але я не є менеджером цієї компанії», – сказала вона.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2715
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду