Месенджери витісняють соцмережі – дослідження Isobar Ukraine

Месенджери витісняють соцмережі – дослідження Isobar Ukraine

8 Червня 2018
2278
8 Червня 2018
17:29

Месенджери витісняють соцмережі – дослідження Isobar Ukraine

2278
Українці почали дедалі більше дивитися відео з допомогою цифрових пристроїв, а не телевізорів, платити за контент і надавати перевагу месенджерам замість соцмереж. Такі результати дослідження діджиталізації України поширило 8 червня рекламне агентство Isobar Ukraine.
Месенджери витісняють соцмережі – дослідження Isobar Ukraine
Месенджери витісняють соцмережі – дослідження Isobar Ukraine

Дослідження виявило наступні тенденції:

Інтернет – єдиний медіаносій, охоплення якого зростає. У 2018 році його охоплення в Україні зросло до 73%, або 23 млн користувачів на місяць.

Аудиторія віком 18-40 років у середньому проводить в інтернеті на місяць на 16 годин більше, ніж за переглядом телевізора. І навіть під час перегляду телепрограм, половина інтернет-користувачів паралельно відволікається на свої цифрові гаджети.

9 із 10 українців віком від 12 до 35 років використовують інтернет. При цьому найбільший приріст показує аудиторія 45+, яка зросла на 80% за останні 6 років.

Смартфон – пристрій №1 для українських інтернет-користувачів будь-якого віку. 31% користувачів використовують смартфон для оформлення покупок.

Через рік після початку блокування російських інтернет-ресурсів значно знизилося їхнє охоплення, а західні інтернет-ресурси стали монополістами у своїх категоріях.

Месенджери витісняють соціальні мережі. Найбільш швидке зростання демонструє Telegram зі зростанням охоплення на 600% за рік.

Близько 5 млн українців регулярно грають в онлайн-ігри.

Тільки 34% міського населення України здійснює онлайн-покупки.

Категорія одягу витіснила електроніку та побутову техніку з першого місця в списку речей, які найчастіше купують в інтернеті.

Близько 2% українців здійснювали безконтактну оплату з допомогою смартфона у 2017 році.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2278
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду