detector.media
08.06.2018 17:29
Месенджери витісняють соцмережі – дослідження Isobar Ukraine
Месенджери витісняють соцмережі – дослідження Isobar Ukraine
Українці почали дедалі більше дивитися відео з допомогою цифрових пристроїв, а не телевізорів, платити за контент і надавати перевагу месенджерам замість соцмереж. Такі результати дослідження діджиталізації України поширило 8 червня рекламне агентство Isobar Ukraine.

Дослідження виявило наступні тенденції:

Інтернет – єдиний медіаносій, охоплення якого зростає. У 2018 році його охоплення в Україні зросло до 73%, або 23 млн користувачів на місяць.

Аудиторія віком 18-40 років у середньому проводить в інтернеті на місяць на 16 годин більше, ніж за переглядом телевізора. І навіть під час перегляду телепрограм, половина інтернет-користувачів паралельно відволікається на свої цифрові гаджети.

9 із 10 українців віком від 12 до 35 років використовують інтернет. При цьому найбільший приріст показує аудиторія 45+, яка зросла на 80% за останні 6 років.

Смартфон – пристрій №1 для українських інтернет-користувачів будь-якого віку. 31% користувачів використовують смартфон для оформлення покупок.

Через рік після початку блокування російських інтернет-ресурсів значно знизилося їхнє охоплення, а західні інтернет-ресурси стали монополістами у своїх категоріях.

Месенджери витісняють соціальні мережі. Найбільш швидке зростання демонструє Telegram зі зростанням охоплення на 600% за рік.

Близько 5 млн українців регулярно грають в онлайн-ігри.

Тільки 34% міського населення України здійснює онлайн-покупки.

Категорія одягу витіснила електроніку та побутову техніку з першого місця в списку речей, які найчастіше купують в інтернеті.

Близько 2% українців здійснювали безконтактну оплату з допомогою смартфона у 2017 році.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY