Житомирський провайдер «Телемережа» вимкнув канали «1+1 медіа» і готовий до співпраці на старих умовах

Житомирський провайдер «Телемережа» вимкнув канали «1+1 медіа» і готовий до співпраці на старих умовах

30 Січня 2018
4893
30 Січня 2018
16:42

Житомирський провайдер «Телемережа» вимкнув канали «1+1 медіа» і готовий до співпраці на старих умовах

4893
З початку року найбільший кабельний провайдер Житомира «Телемережа» припинив ретрансляцію каналів медіагрупи «1+1 медіа». З групою не підписано відповідний договір
Житомирський провайдер «Телемережа» вимкнув канали «1+1 медіа» і готовий до співпраці на старих умовах
Житомирський провайдер «Телемережа» вимкнув канали «1+1 медіа» і готовий до співпраці на старих умовах

Це обговорювалося на форумі Pro TV та Facebook-спільноті «Телеком-кружок».

29 січня сайт «Житомир.info» розповсюдив заяву «1+1 медіа», в якій група пояснює причини зникнення національних каналів у абонентів групи компаній кабельного телебачення «Телемережа» Житомира:

«Нам стало відомо, що група компаній кабельного телебачення "Телемережа" у місті Житомир дезінформує населення про причини відключення каналів групи "1+1 медіа" у своїх абонентів. Вважаємо, що глядачі повинні знати про обставини, чому національні канали зникли з їх кабельних пакетів і з чиєї вини тепер вони не можуть дивитися улюблені шоу та програми.

У грудні 2017 року група компаній кабельного телебачення «Телемережа» Житомира, до складу якої входять ТОВ «Житомирські інформаційні мережі» (засновники / бенефіціари: Привіденцева Оксана Валеріївна, Кузнєцов Анатолій Володимирович, Кирилов Олександр Анатолійович), ТОВ ТРК «Телеінформаційні технології» (засновники/бенефіціари: Привіденцева Оксана Валеріївна, Кузнєцов Анатолій Володимирович, Кирилов Олександр Анатолійович, Шкап Ірина Анатоліївна), ТОВ «Житомирський міський інформаційний центр − Телемережа» (засновники/бенефіціари: Привіденцева Оксана Валеріївна, Кузнєцов Анатолій Володимирович, Кирилов Олександр Анатолійович, Острожинська Тамара Никифорівна), відмовилася укладати контракт, що забезпечує рівні умови доступу глядача до каналів «1+1 медіа» в порівнянні з іншими медіагрупами. Зокрема, керівництво групи «Телемережа» без обґрунтування і альтернативних пропозицій не прийняла нашу пропозицію, яка передбачала покупку пакета каналів «1+1 медіа» - «1+1», ТЕТ, «2+2», «ПлюсПлюс», «Бігуді», УНІАН ТБ, Paramount Comedy за 1,5 грн за домогосподарство (з одного абонента). Станом на сьогоднішній день згадана вище група компаній так і не висловила бажання вступити в конструктивні переговори про співпрацю.

Запропонована нами ціна 1,5 грн за абонента діяла в рамках програми лояльності для всіх провайдерів України, які підпишуть договори на 2018 рік до 31.12.2017 і була сформована з урахуванням інфляції, яка торкнулася гривні за останні роки, для того, щоб ми і далі, в не зовсім простій для країни економічної ситуації, продовжували виробляти якісний контент і забезпечувати доступ пакету каналів «1+1 медіа» для максимальній кількості глядачів.

Також «Телемережа» до сих пір не обґрунтувала її принцип формування співвідношення переліку каналів соціального пакета, де поряд з суспільними та національними каналами присутні нішеві. Ми виступаємо проти такої дискримінаційної політики пакетування», – йдеться у заяві.

Директор «Телемережі» Олександр Кирилов повідомив «Детектору медіа», що угоду з «1+1 медіа» не підписано, тому що медіагрупа хоче мати в соціальному пакеті провайдера п’ять своїх каналів із семи. Тоді як інші медіагрупи, за його словами, підписали договори на рівних умовах: StarLightMedia (ІСТV, Новий канал, СТБ, «Оце», М1, М2), «Медіа Група Україна» («Україна», НЛО TV, «Індиго TV» «Футбол 1», «Футбол 2») та «Інтер медіа груп» («Інтер», НТН, К1, «Мега», К2, «Enter-фільм», «Піксель», Zoom) погодилися на розміщення 50% своїх топових каналів у соціальному пакеті (найдоступніший пакет каналів, який передплачує найбільша кількість абонентів).

«“Плюси” захотіли більше каналів, ніж можливо. Політика медіагруп повинна бути консолідована. В "1+1 медіа" зараз сім каналів. Вони з минулого року були в пріоритеті, в порівнянні з іншими медіагрупами, і мали в пакеті чотири канали. А зараз вони хочуть уже п'ять каналів. Тоді це буде не 50%, а 90%. Тож буде черговий конфлікт інтересів. Якщо я зараз виконаю умови "1+1 медіа", то інші медіагрупи прийдуть до мене і запитають, чому така нерівноправність», – пояснив пан Кирилов.

Керівник «Телемережі» також розповів, що з 2018 року «1+1 медіа» підняла ціни на свої канали. За його словами, на початку року від «1+1 медіа» надійшли нові умови – включити їхні телеканали не за 1,5 грн. з абонента, як це було раніше, а за 2,5 грн. «Якщо я погоджуюся на ці умови, то знову буде конфлікт інтересів. І до мене, наприклад, StarLight прийде і поцікавиться, чому вони уклали договір по 1,5 грн, а з "1+1 медіа" – по 2,5 грн», – зазначив він.

Телеканали «1+1 медіа» не ретранслюються в мережах «Телемережі» з початку року, і за місяць провайдер втратив приблизно 230 абонентів, що становить 2,5% від загальної абонентської бази, уточнив пан Кирилов.

Директор «Телемережі» зазначив, що готовий підписати договір з медіагрупою «1+1 медіа» та включити чотири канали групи до пакету, але за старою ціною. «Ми вже пропонували вирішити питання і почати з нульових позицій. Можемо підписати договір хоч завтра за умови, що це буде 1,5 грн, як було в грудні, а не 2,5 грн.», – зазначив він.

 

Нагадаємо, у ніч на 1 січня 2017 року частина одеських операторів кабельного ТБ відключила ретрансляцію загальнонаціональних українських телеканалів. Це було пов’язано з розбіжностями між провайдерами і найбільшими медіагрупами України щодо умов співпраці після вступу в дію з 1 січня 2017 року норм законодавства про скорочення складу універсальної програмної послуги (УПП). Згодом оператори відновили ретрансляцію. 

11 січня 2017 року провайдер кабельного телебачення «Ланет» вимкнув телеканали Inter Media Group зі своїх мереж у Києві, Івано-Франківську та Калуші. Але за кілька місяців їх повернув.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4893
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
2249 дн. тому
Стосовно Житомирського провайдера можу вказати тільки на те, що нехай тримається і не здає позицій бо плюси трішк и того, зажр....ся, дійсно чому у них більший пріорітет ніж у інших медіагруп, а стосовно всіх медіагруп хай би знизили ціну втричі і вимагали тоді від провайдера зниження ціни
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду