Комітет свободи слова підтримав проекти про податок і мито на видавничу продукцію держави-агресора

Комітет свободи слова підтримав проекти про податок і мито на видавничу продукцію держави-агресора

18 Січня 2018
1351
18 Січня 2018
12:46

Комітет свободи слова підтримав проекти про податок і мито на видавничу продукцію держави-агресора

1351
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 17 січня 2018 року одноголосно рекомендував парламенту схвалити проекти щодо податку і мита на видавничу продукцію держави-агресора.
Комітет свободи слова підтримав проекти про податок і мито на видавничу продукцію держави-агресора
Комітет свободи слова підтримав проекти про податок і мито на видавничу продукцію держави-агресора

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики одноголосно підтримали проект закону №7292«Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на видавничу продукцію, яка має виняткове походження з території держави-агресора та/або тимчасово окупованої території та переміщується (пересилається) з території держави-агресора та/або з тимчасово окупованої території України» та проект закону №7293 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо порядку переміщення та оподаткування продукції, яка має виняткове походження з території держави агресора та/або тимчасово окупованої території України та переміщується (пересилається) з території держави-агресора та/або з тимчасово окупованої території України» (обидва внесені народними депутатами України Бориславом Березою, Вікторією Сюмар, Ігорем Луценком та ін.).

Нагадаємо, народні депутати зареєстрували проект №7292, яким запропонували запровадити податок і мито на видавничу продукцію, яка має виняткове походження з території держави-агресора та/або тимчасово окупованої території та переміщується (пересилається) з території держави-агресора та/або з тимчасово окупованої території України.

 Автори пропонують встановити ставку податку на рівні 20% для видавничої продукції, яка має виняткове походження з території держави-агресора та/або тимчасово окупованої території та переміщується (пересилається) з території держави-агресора та/або з тимчасово окупованої території України. Також передбачається ліцензування такої видавничої продукції в установленому Кабінетом Міністрів України порядку.

Ввезення такої видавничої продукції в ручній поклажі чи багажі підлягає письмовому декларуванню для митного контролю та митного оформлення, а також оподатковується ввізним митом за ставкою 20% і податком на додану вартість за ставкою 20%. Пересилання (переміщення) такої видавничої продукції в міжнародних поштових відправленнях, експрес-відправленнях, ручній поклажі чи багажі, підлягає декларуванню та митному оформленню з поданням митної декларації та дозволів (ліцензій), а також оподатковується ввізним митом за повними ставками митного тарифу і податком на додану вартість за ставкою 20%.

Автори законопроекту пояснюють потребу в таких змінах до Податкового та Митного кодексів ухваленням у грудні 2016 року закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту».

Нагадаємо, цей закон набув чинності 1 січня 2017 року. Він запровадив дозвільний принцип ввезення в Україну книжок із Росії та тимчасово окупованої території України. Дозволи надає Держкомтелерадіо на підставі аналізу й оцінки спеціально створеної при відомстві експертної ради. Розповсюдження російських книг без відповідного дозволу карається штрафами. Водночас громадяни мають право ввозити російські книги без спеціального дозволу в кількості не більше 10 примірників на людину.

Додатково цей закон заборонив використання друкованих ЗМІ для «популяризації або пропаганди держави-агресора та її органів влади, представників органів влади держави-агресора та їхніх дій, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1351
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду