Програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» може припинити вихід

Програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» може припинити вихід

23 Листопада 2017
6134
23 Листопада 2017
19:43

Програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» може припинити вихід

6134
Щотижнева програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» з 1 січня 2018 року може припинити вихід, а проект «Слідство.Інфо» - змінити формат.
Програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» може припинити вихід
Програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» може припинити вихід

Програма «Слідство.Інфо», спільний проект журналістських розслідувань UΛ:Першого та «Громадського телебачення», може припинити виходити в ефір.  

Про це «Детектору медіа» стало відомо з власних джерел.

Інформацію в коментарі «ДМ» підтвердив один із співзасновників проекту журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» і ведучий програми Дмитро Гнап.  

«До 1 січня щотижнева програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» точно виходитиме, а після того чи виходитиме щотижнева програма взагалі – ми не знаємо. Швидше за все – ні», - сказав Дмитро Гнап.

За його словами, сам проект існуватиме і працюватиме в будь-якому разі. Однак з нового року, очевидно, змінить формат.

«Це пов’язано з тим, що у нас 31 грудня закінчується грант від канадського уряду, який ми отримали три з половиною роки тому. Зараз я  не готовий сказати, як виглядати «Слідство.Інфо» надалі, у нас є певні думки, але ми над цим тільки працюємо. Принаймні, нам треба якісно відпрацювати випуски щотижневої програми. До того ж, має бути якась інтрига -  «не перемикайтеся», як ми кажемо в таких випадках», - розповів Дмитро Гнап.

«Хочу також додати, - сказав співрозмовник «ДМ», - що редакція «Слідство.Інфо» має сумніви у збалансованості роботи ресурсу «Детектор медіа» як спеціалізованого галузевого видання, принаймні, стосовно нашого медіа».

Нагадаємо, журналісти проекту «Слідство.Інфо» є авторами низки резонансних розслідувань. Зокрема на початку листопада Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) і Центр розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) оприлюднили так звані «Документи з райських островів» - внутрішній архів файлів юридичної компанії Appleby з Бермудських островів. Програма «Слідство. Інфо», журналісти якої брали участь у розслідуванні з боку України, зробила сюжет, в якому розповіла, що судячи з цих нових документів, метою створення офшору для корпорації Roshen могло бути не бажання створити «сліпий траст», як заявляв Петро Порошенко, а все-таки мінімізація податків.

3 квітня 2016 року на трьох каналах - «Громадському ТБ», «UA:Першому» та каналі «24» - було показано розслідування програми «Слідство.Інфо» «Подвійне життя президента» із циклу «Офшори державного рівня» щодо офшорних компаній Президента України Петра Порошенка, яке викликало професійну дискусію. 

Фото: YouTube



Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6134
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гнап
2305 дн. тому
А за ідею працювати ми вам не ідіоти. Якщо висмочкемо десь грант - знову поливатимемо лайном країну. І ніякого звʼязку між арештом грошей бєні і нашим закриттям немає.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду