detector.media
23.11.2017 19:43
Програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» може припинити вихід
Програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» може припинити вихід
Щотижнева програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» з 1 січня 2018 року може припинити вихід, а проект «Слідство.Інфо» - змінити формат.

Програма «Слідство.Інфо», спільний проект журналістських розслідувань UΛ:Першого та «Громадського телебачення», може припинити виходити в ефір.  

Про це «Детектору медіа» стало відомо з власних джерел.

Інформацію в коментарі «ДМ» підтвердив один із співзасновників проекту журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» і ведучий програми Дмитро Гнап.  

«До 1 січня щотижнева програма журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» точно виходитиме, а після того чи виходитиме щотижнева програма взагалі – ми не знаємо. Швидше за все – ні», - сказав Дмитро Гнап.

За його словами, сам проект існуватиме і працюватиме в будь-якому разі. Однак з нового року, очевидно, змінить формат.

«Це пов’язано з тим, що у нас 31 грудня закінчується грант від канадського уряду, який ми отримали три з половиною роки тому. Зараз я  не готовий сказати, як виглядати «Слідство.Інфо» надалі, у нас є певні думки, але ми над цим тільки працюємо. Принаймні, нам треба якісно відпрацювати випуски щотижневої програми. До того ж, має бути якась інтрига -  «не перемикайтеся», як ми кажемо в таких випадках», - розповів Дмитро Гнап.

«Хочу також додати, - сказав співрозмовник «ДМ», - що редакція «Слідство.Інфо» має сумніви у збалансованості роботи ресурсу «Детектор медіа» як спеціалізованого галузевого видання, принаймні, стосовно нашого медіа».

Нагадаємо, журналісти проекту «Слідство.Інфо» є авторами низки резонансних розслідувань. Зокрема на початку листопада Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) і Центр розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) оприлюднили так звані «Документи з райських островів» - внутрішній архів файлів юридичної компанії Appleby з Бермудських островів. Програма «Слідство. Інфо», журналісти якої брали участь у розслідуванні з боку України, зробила сюжет, в якому розповіла, що судячи з цих нових документів, метою створення офшору для корпорації Roshen могло бути не бажання створити «сліпий траст», як заявляв Петро Порошенко, а все-таки мінімізація податків.

3 квітня 2016 року на трьох каналах - «Громадському ТБ», «UA:Першому» та каналі «24» - було показано розслідування програми «Слідство.Інфо» «Подвійне життя президента» із циклу «Офшори державного рівня» щодо офшорних компаній Президента України Петра Порошенка, яке викликало професійну дискусію. 

Фото: YouTube



detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY