Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для цифрового ефірного ТБ

Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для цифрового ефірного ТБ

17 Листопада 2017
1935
17 Листопада 2017
16:06

Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для цифрового ефірного ТБ

1935
16 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила замовити в «Українського державного центру радіочастот» прорахунок частот для цифрового ефірного телебачення.
Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для цифрового ефірного ТБ
Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для цифрового ефірного ТБ

Зокрема, Нацрада замовляє прорахунок 23 ТВК в Бахмутівці Луганської області для трансляції телеканалів з мультиплексу МХ-1 компанії «Зеонбуд». Поки що на цій частоті здійснюється тимчасове мовлення мультиплексу МХ-1 на підставі тимчасового дозволу. У разі отримання висновку УДЦР Нацрада зможе про ліцензувати мовлення на цій частоті.

Також Нацрада замовляє прорахунок восьми частот для цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2 у Львівській (Броди, Горбків, Стрий, Славське), Харківській (Богодухів), Херсонській (Чонгар) і Чернігівській (Городня, Ніжин) областях для розширення мережі покриття цифровим ефірним телебаченням.

Водночас Нацрада вилучила 93 населених пункти зі своєї весняної заявки до УДЦР про прорахунок частот для додаткового загальнонаціонального мультиплексу, оператором якого хоче стати Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення.

Слід нагадати, що 27 квітня Нацрада вирішила замовити в УДЦР прорахунок частот для цифрового ефірного телебачення у 372 населених пунктах – для створення ще одного загальнонаціонального мультиплексу, оператором якого хоче стати Концерн РРТ.

Таким чином, оновлена заявка до УДЦР буде налічувати 279 населених пунктів.

Крім замовлення частот для цифрового ефірного ТБ Нацрада просить УДЦР дати дозвіл на збільшення потужності передавача в Білій Церкві на частоті 103,3 МГц зі 100 Вт до 1 кВт і його технічне перенесення. Нагадаємо, що цю частоту на конкурсі 5 жовтня виграло нове місцеве радіо «Бліц-ФМ».

Нагадаємо, 9 листопада Нацрада вирішила замовити в УДЦР прорахунок трьох ФМ-частот, а також частоти для розширення покриття цифрового ефірного телевізійного мультиплексу МХ-1 «Зеонбуду» в семи населених пунктах Одеської області: Балта, Болград, Велика Михайлівка, Кодима, Ліски, Петрівськ, Рені.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду