Податківці стягнули з «Яндекса» 5,4 млн гривень боргу

Податківці стягнули з «Яндекса» 5,4 млн гривень боргу

20 Жовтня 2017
1192
20 Жовтня 2017
14:11

Податківці стягнули з «Яндекса» 5,4 млн гривень боргу

1192
Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби стягнув з компанії «Яндекс» 5,4 млн грн податкового боргу.
Податківці стягнули з «Яндекса» 5,4 млн гривень боргу
Податківці стягнули з «Яндекса» 5,4 млн гривень боргу

Про це повідомляє Реаліст із посиланням на сторінку Офісу великих платників податків ДФС у Facebook.

«ТОВ «Яндекс Україна» більше 90 днів не сплачувало самостійно задекларовані грошові зобов'язання, що стало причиною виникнення податкового боргу з податку на прибуток підприємств за перший квартал 2017 року і боргу по ПДВ на загальну суму 5,4 млн грн», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим ДФС прийняла рішення про стягнення боргу з рахунків цього платника податків. У банки, що обслуговують «Яндекс Україна», були направлені відповідні доручення, і податковий борг було стягнуто.

З початку нинішнього року Офіс великих платників податків ДФС стягнув у порядку погашення податкового боргу 246 млн грн з різних підприємств, в тому числі у вересні - 13,7 млн ​​грн.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом надав чинності рішенню РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

29 травня Служба безпеки України провела обшук у київському та одеському офісах компанії «Яндекс. Україна» в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). У російській компанії «Яндекс» «Детектору медіа» підтвердили проведення обшуків в їхніх українських офісах, але про причини їм було невідомо. У Службі безпеки України заявили, що менеджмент компанії незаконно збирав і передавав до Росії персональні дані українських громадян. Під час обшуків співробітники СБУ виявили серверне обладнання та документацію, які будуть направлені для проведення експертизи.

«Яндекс» заперечував звинувачення Служби безпеки України в тому, що менеджмент компанії незаконно збирав і передавав до Росії персональні дані українських громадян. 

Директор зі зв'язків з громадськістю російської компанії «Яндекс» Очир Манджиков тоді ж повідомив, що офіси компанії в Україні будуть закриті найближчим часом.

Фото: Ні корупції!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1192
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду