СБУ повідомляє про результати обшуків в офісах «Яндекс. Україна» (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

СБУ повідомляє про результати обшуків в офісах «Яндекс. Україна» (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

29 Травня 2017
4299
29 Травня 2017
18:04

СБУ повідомляє про результати обшуків в офісах «Яндекс. Україна» (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

4299
Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури провели у Києві та Одесі санкціоновані обшуки в офісах дочірньої структури російської компанії «Яндекс. Україна». Правоохоронці заявляють, що менеджмент компанії незаконно збирав, накопичував та передавав до Росії персональні дані українських громадян.
СБУ повідомляє про результати обшуків в офісах «Яндекс. Україна» (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)
СБУ повідомляє про результати обшуків в офісах «Яндекс. Україна» (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

Про це повідомляє Прес-центр СБУ.

Йдеться про особисті дані, рід занять, спосіб життя, місця перебування, проживання, роботи, дозвілля, джерела та розміри доходів, номери телефонів, електронних адрес та акаунтів у соціальних мережах українських громадян.

Оперативники спецслужби задокументували, що серед громадян про яких до РФ передавалася інформація, є співробітники правоохоронних та спеціальних органів, військовослужбовці Збройних Сил України, інших підрозділів, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, працівники органів державної влади та управління. За даними СБУ, інформація передавалась спеціальним службам РФ для планування, організації та проведення розвідувальних, диверсійних, інформаційно-підривних операцій в нашій країні на шкоду суверенітетові України, територіальній цілісності та недоторканості.

Під час обшуків співробітники СБУ виявили серверне обладнання та документацію, які будуть направлені для проведення експертизи, що перевірить факти збору, накопичення та передачі російській стороні персональних даних громадян України. Експерти також проаналізують перенаправлення трафіку українських користувачів на російські сервери, а також перевірять координацію протиправної діяльності з території Російської Федерації. Триває досудове слідство у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Нагадаємо, 29 травня Служба безпеки України (СБУ) провела обшук у київському та одеському офісах компанії «Яндекс. Україна» в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

У компанії «Яндекс»  «Детектору медіа» підтвердили проведення обшуків в їхніх офісах, але про причини їм невідомо. «Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми поки не володіємо. До наших офісів вже виїхали адвокати. В рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію», – повідомила  голова російської прес-служби компанії «Яндекс» Ася Мелкумова.

15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Користувачі «Яндекс.Браузера» виявили, що додаток дозволяє автоматично обходити блокування, які були введені в Україні.

Більше за темою можна дізнатися тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4299
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Куть
2517 дн. тому
Текст. Ну конешно. Ці кадри яндексні безплатно ці данні про народ наш збирають та мабуть же не безплатно передають російським ФБРам чи якимось ще іншим. А так би наші СБУ могли мати певні шанси на певну комерцію. Бо ж також збирають все про всіх, а ті кацапські їм хліб і перебивають. Хто володіє інформацією, той володіє ситуацією. Цікаво тепер кого там в РФії у відповідь нашому СБУ тепер обшукають та накинуть кримінальні звинувачення вже російські ФБРівці.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду